Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Zeynep Alkan "kusursuz güzellik" dayatmasına isyan etti: Sosyal medya varsa bunun için de olmalı! - Magazin haberleri
        1

        Hamdi Alkan'ın oyuncu Canan Hoşgör ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Zeynep Alkan, sosyal medya hesabından günlük hayatından kesitler yayınlamaya devam ediyor.

        Eğlenceli paylaşımlarının aksine bu kez yüzündeki sivilceleri gösteren ve tedavi sürecinde olduğunu söyleyen 22 yaşındaki Alkan, "kusursuz güzellik" dayatmasına isyan etti.

        2

        "BİR SİMİLASYONUN İÇİNDE YAŞIYORUZ"

        Çektiği videoyu yayınlayan Zeynep Alkan, sosyal medyadaki güzellik baskısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Alkan, "Her zaman en mükemmelini en güzelini en harikasını paylaşıp, birbirimizi mutlu mu etmeye çalışıyoruz yoksa tribe mi sokmaya çalışıyoruz bilmiyorum ama bir similasyonun içinde yaşıyoruz bu Instagram'da. Ben de en güzel resimlerimi paylaşmaya çalışıyorum. Hepimiz öyle yapıyoruz." dedi.

        3

        "ÖZ GÜVENİM SIFIR, DIŞARI BİLE ÇIKMAK İSTEMİYORUM!"

        Zeynep Alkan, daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü:

        O yüzden bugün sizlere 10 gündür yaşadığım bir şeyi paylaşmak istiyorum. Böyle delilerce cildimde sivilce çıktı ve çok ağrıyorlar, çok kaşınıyorlar ve bir anda oldular. Ben de bunu sizlerle paylaşmak istedim.

        Şu an tedavi sürecindeyim. Öz güvenim sıfır, dışarı bile çıkmak istemiyorum ama hepimizin sivilcesi olabilir, başka şeyler olabilir. Sosyal medya varsa bunun için de olmalı! Güzellik yüzde değildir, kalptedir ve içtedir. Bu şu an benim gerçeğim.

        4

        TAKİPÇİLERİNDEN TAM DESTEK

        Paylaşımıyla kısa sürede takipçilerinden yoğun ilgi gören Alkan'a destek ve "geçmiş olsun" mesajları yağdı.

        5

        "DİPLOMAMI ALNIMA YAPIŞTIRARAK YÜRÜYECEĞİM"

        Öte yandan İtalya'da oyunculuk eğitimi alan ve önümüzdeki ay mezun olmaya hazırlanan Zeynep Alkan, geçtiğimiz günlerde samimi açıklamalarda bulunmuştu. Nişantaşı'nda objektiflere yansıyan Alkan, "Oyunculuk ve komünikasyon okudum, çift anadal yaptım. Artık diplomamı alnıma yapıştırarak yürümeyi planlıyorum." şeklinde konuşmuştu.

        6

        "SOSYAL MEDYA HESABIMI KAPATACAĞIM"

        Spor yaptığı videolarıyla sosyal medyada dikkat çeken genç oyuncu, bir dönem bacaklarıyla çok fazla ağırlık kaldırdığını ve babasının kendisine 'Roberto Carlos' diye seslendiğini de anlatmıştı. Paylaştığı gönderilerinden sonra olumsuz yorumlar alan Alkan, ilerleyen günlerde sosyal medya hesabını kapatacağını ifade etmişti.

        7

        "SOSYAL MEDYADA HERKES BİRBİRİNİ KANDIRIYOR"

        Sosyal medyada herkesin birbirini kandırdığını dile getiren Zeynep Alkan, "Kardiyo ve lifting dersleri alıyorum. Bacakta doksan kilo itebiliyorum. Babam, 'Yeter artık, Roberto Carlos bacaklı oldun.' diyordu. Güzel gözükmeye çalışmak gibi derdim yok. Hayatım nasılsa onu paylaşıyorum. Sosyal medya dediğimiz şey kimsenin gerçek hayatı değil ki... Herkes en iyi, güzel halini, en fit halini paylaşıyor. Kendimizi kandırıyoruz orada, bir similasyon gibi. Bunları görüp, kırılıp yorum yazıyor olabilirler. Sosyal medyaya inanmamak gerekiyor. Ben de işime başladığımda uzaklaşıp, kapatmayı düşünüyorum." demişti.

        8

        "BABAMDAN TORPİLLİ DEĞİLİM"

        Zeynep Alkan, ayrıca babası Hamdi Alkan'dan sanıldığı gibi torpilli olamadığını da belirtmişti. Alkan, "Oyunculuk büyük bir market. İnsanlar yarış içinde. En yakın arkadaşlar bile proje olduğunda rakip olabiliyor. Hayatta çabalamaya devam etmek gerek. Babamdan çok şey öğrendim. Kendisi çok komik ve yetenekli bir insan. Bir işe başladığımda kendim yapmış da olsam, 'Torpil var' diyecekler. Bir ismin altındaysan bunu yapıyor insanlar. Şu ana kadar her işte seçmelere girdim, yönetmen görüşmelerine girdim. Kimse kimsenin kızını yeteneği yoksa kadroya almaz. Bu çok saçma." sözlerini kullanmıştı.

        9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ