Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SED yardımı ne zaman yatacak? 14 Mayıs 2024 SED yardımı yattı mı, ödeme tarihleri açıklandı mı? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        SED yardımı Mayıs ayı ödemeleri için geri sayım sürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere çocuklarının bakımına destek olmak amacıyla ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti ödemeleri her ay hesaplara aktarılıyor. Peki, SED yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, konuya dair detaylar...

        2

        2024 MAYIS AYI SED YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

        2024 Mayıs ayı SED ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödeme tarihleri açıklandığında haberimiz güncellenecektir.

        3

        SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI

        SED yardımı ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile öğreniliyor.

        SED YARDIMI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        2024 SED YARDIMI NE KADAR?

        Ödemeler Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği belirlenen katsayılar çerçevesinde yapılır. Memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarında artış sağlanır.

        5

        2024 yılında SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükseldi.

        Öte yandan koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasını da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ