Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bilinçaltınızda saklı kalanlar: Görselde gördüğünüz ilk şekil en derin korkunuzu açığa çıkarıyor!
        1

        İnsanlar genellikle belirsizlikten, tehlikeden ve kayıplardan korkar. Bu korkular zamanla bilinçaltlarına işler ve hiç beklenmedik anlarda tetiklenerek ortaya çıkabilir. Haberimizde sizin için neyden korktuğunuzu gösterebilecek görsel algı testi hazırladık. İşte, ilk baktığınızda gördüğünüz şeklin sizi nasıl etkilemiş olabileceğine dair detaylar...

        2

        Görsele kısa bir süre bakın ve resimde ilk önce neyin dikkatinizi çektiğini aklınızda tutun.

        3

        1. KELEBEK GÖRMEK

        Birinin size ihanet etmesinden korkuyor olabilirsiniz. Muhtemelen başkaları tarafından incindiğiniz ve reddedildiğiniz için daha güvensiz olma eğilimindesiniz. Bununla birlikte kelebekler aynı zamanda çocukluğunuzdaki travmatik bir olayı veya işyerinde reddedilmiş olmayı da sembolize edebilir.

        4

        2. ELMA GÖRMEK

        Görselde ilk olarak elma gören kişinin en büyük korkusu ölüm olabilir. Çoğu insan ölümden korktuğu için bu açıklama yeterli olmayabilir bu yüzden aslında derinlerde yatan korkunuz size çok yakın olan birisini kaybetmekten korkmak olabilir.

        5

        Başkalarını önemseyen, sevgi dolu bir insansınız ve bu korkunuzun travmatik bir deneyime dayanması muhtemeldir. Yani geçmişte birini kaybetmek bilinçaltınızda kalıcı bir yara bırakmış olabilir.

        6

        3. TIRTIL GÖRMEK

        İlk önce tırtıl gördüyseniz, hayalet görmek gibi bilinçaltınızda paranormal bir aktivite korkusu olabilir. Beyniniz; hayalet, cadı ya da başka herhangi bir doğaüstü varlık gibi kelimelerin bahsi geçtiğinde size korku hormonu salgılatabilir. Yani mantıklı zihniniz bunun doğru olamayacağını bilse bile, zihninizden hızla geçen geçici düşüncelerin sizi rahatsız ettiğini hissedebilirsiniz.

        7

        4. BIÇAK GÖRMEK

        Bıçaklar bir tehdidin sembolüdür. İlk dikkatiniz çeken bıçaksa, korkunuz tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmayla bağlantılı olabilir. İnsanlar genel olarak hastalıklardan ve yaşlılıktan korkar ama bu korku, sizin bilinçaltınızda o kadar derinlere kök salmıştır ki, bunun düşüncesi bile sizi korkutabilir.

        8

        Bunu ilk görenlerin çoğu ya tedavisi mümkün olmayan bir hastalıktan ya da herhangi bir sebep ya da açıklama olmaksızın ani ölümden korkarlar.

        Not: Bu test hiçbir bilimsel araştırma verisine dayanmaz, tamamen genel yargılardan oluşur ve eğlence amaçlıdır.

        Kaynak: Bright Side

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ