Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Netanyahu: Anlaşma olsa da olmasa da Refah'a gireceğiz

        İsrail Başbakanı Netanyahu, Mısır'ın başkenti Kahire'de İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri sürerken kritik bir açıklamada bulundu.

        Netanyahu, Hamas ateşkes teklifini ve rehine takasını kabul etse de etmese de İsrail ordusunun Refah'a gireceğini söyledi. Netanyahu, hedeflerine ulaşana kadar, Hamas'ı yok edene kadar savaşı sonlandırmayacaklarını belirtti.

        İsrail Başbakanı, "Savaşı sonlandırmamız söz konusu bile değil" dedi.

        Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması teklifinin 26 Nisan günü Hamas'a sunulduğu, Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı ve yakında yanıtını vereceği açıklanmıştı.

         Cameron, ateşkes teklifinin şartlarını açıkladı
        Cameron, ateşkes teklifinin şartlarını açıkladı Haberi Görüntüle

        Taraflar Kahire'de görüşürken, başta ABD ve Birleşik Krallık olmak üzere birçok ülke Hamas'a teklifi kabul etme çağrısı yapmıştı.

        İsrailli bakan: Netanyahu bize söz verdi

        İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendisine 1,5 milyon Filistinlinin bulunduğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırı yapılacağı konusunda söz verdiğini belirtti.

        Ben-Gvir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, kendi talebi üzerine Netanyahu ile beklenen Refah'a saldırı konusunda görüştüğünü söyledi.

        Netanyahu'ya Refah'a kara saldırısının yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu kaydeden Ben-Gvir, Başbakan'ın, İsrail'in Refah'a gireceğine söz verdiğini ve devam eden Gazze saldırılarının da sona ermeyeceğini ifade ettiğini aktardı.

        Ben-Gvir, Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısı yapılacağı yönündeki ifadelerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ