Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2 yeni KHK yayımlanacak

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 kanun hükmünde kararname (KHK) çıkaran hükümet, 2 yeni KHK için hazırlıkları son noktaya getirdi. 3 ay aradan sonra çıkarılacak ilk KHK’da ihraç, iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak. Diğer KHK’da ise bakanlıkların talepleri doğrultusunda gündeme gelen düzenlemeler bulunacak.

        BAKANLAR KURULU GÖRÜŞTÜ

        15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL kapsamında 23 Temmuz 2016’da ilk KHK çıkmıştı. Bugüne kadar 27 KHK yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sonrası Resmi Gazete’de yayımlanan KHK’ların sonuncusu, 25 Ağustos 2017’de yayımlanmıştı.

        REKLAM

        Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Bakanlar Kurulu’nda, 2 yeni KHK ele alındı. Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre bu KHK’lardan biri, kamu personeline ilişkin ihraçları ve iadeleri, rütbesi alınan personeli, kapatılacak veya yeniden faaliyete geçecek dernek, vakıf gibi kuruluşları kapsayacak.

        BAKANLIKLARIN TALEPLERİ

        Diğer KHK, bakanlıkların taleplerini karşılayacak şekilde düzenlenecek. Bu KHK’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile ilgili maddeleri yer alacak. Arsa payı düzeltme davaları, yeniden açılan miras davaları, mülkün bir bölümünün yurtdışında bir kişiye satılması gibi nedenlerle kentsel dönüşüm istenen hızda ilerlemiyor. Hükümet, bu sorunu çözecek şekilde KHK’da düzenleme yapacak ve kentsel dönüşümü hızlandıracak. Bir başka düzenleme de muvazzaf subay, astsubay ve polislerin şehit olmaları halinde birinci derece yakınlarının askerlikten muaf olmalarını içerecek.

        Mevcut düzenlemede sadece yükümlülerin şehit olması durumunda birinci derece yakınlarına askerlik muafiyeti hakkı tanınıyordu. Düzenleme ile uzman çavuşların beylik silahı edinmeleri de kolaylaştırılacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ