Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 7 bin 700 kişiyle Atatürk portresi

        Mersin Merkez Toroslar Belediyesi Atatürk'ün ölümünün 79. yılı nedeniyle düzenlediği etkinliklerde bir rekora imza attı. Cumhuriyet Alanı'nda toplanan 7 bin 700 kişi Atatürk Portresi oluşturdu.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Beycan Üçkardeş'in haberine göre, Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin 10 Kasım dolayısıyla organize ettiği 'Canlı Atatürk Portresi' etkinliğine katılan 7 bin 700 gönüllü, Atatürk portresinde yer almak için Cumhuriyet Meydanı'na koştu. Gönüllüler, ellerindeki siyah-beyaz kartonlarla Atatürk portresi oluşturarak rekor denedi.

        REKLAM

        "7 BİN 700 ARKADAŞIMIZ GELDİ. BU BİR REKORDUR"

        Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını yaşatmaya ve genç neslin belleklerine kazımaya devam edeceklerini vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Ulu Önder'in dün söylediklerinin bugün nasıl hayata geçtiği, dün yaptığı tespitleri ve tedavisinin ne olması gerektiği, Atatürk'ün söylediği o veciz ifadelerin hepsinin altında yatıyor. Bunu doğru anlamak lazım. Zaten, kendisi de 'Beni görmek, yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim hedeflerimi görmenizdir' diyordu. İşte biz onun fikirlerini görüyoruz, hedeflerini biliyoruz. Hedefleri, muasır medeniyet seviyesinin üzerinde bir Türkiye Cumhuriyeti inşa etmekti, temellerini attı. Onu yükseltecek olan bizleriz. Bu inançlı Türk gençliğiyle bunu da başaracağız" diye konuştu.

        Portreye katılan gönüllü sayısını 7 bin 700 kişi olarak açıklayan Tuna, "Etkinlik için 10 bin insan ismini yazdırdı. Biraz eksik kaldığı için levhaları çift tutmak gerekti bazı yerlerde. Biraz karışıklık ondan oldu ama bu bir rekordur. Şu anda dünyada yapılmış olan bu tip çalışmanın rekoru 4 bin 500 kişiydi. Burada 7 bin 700 arkadaşımız geldi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        DHA'nın haberine göre, elde edilen portrenin görüntüleri, Guinness temsilcileri tarafından merkeze gönderilip incelenecek. Onay alındığı takdirde ise, rekor denemesi Dünya Rekorlar Kitabı'na girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ