Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 7 ilde DEAŞ operasyonu: 20 gözaltı

        Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor.

        İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen Bozdoğan-26 operasyonlarında 20 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

        Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.

        Yerlikaya, bu kapsamda DEAŞ'a yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İstanbul, Çorum, Elazığ, Eskişehir, İzmir, Kilis ve Trabzon'da eş zamanlı "Bozdoğan-26" operasyonlarının düzenlendiğini kaydetti.

        Operasyonlar sonucunda İstanbul'da aralarında örgütün Suriye'deki Daşişa karargahı ile bağlantısı olduğu belirlenen 11, Çorum'da 3, İzmir'de 2, Elazığ, Eskişehir, Kilis ve Trabzon'da ise 1'er zanlının gözaltına alındığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.

        İSTANBUL'DA YAKALANAN 11 TERÖRİST HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

        Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan "Bozdoğan-26" operasyonları kapsamında İstanbul'da yapılan çalışmaların detayına ulaşıldı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'de terör örgütünün sözde karargahlarından birisine gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen, örgüt mensuplarının adlarının olduğu değerlendirilen isim listesindeki kişilerin kentte olup olmadığına ilişkin çalışma yaptı.

        Listede yer alan ve sınır dışından kentte gelen 11 yabancı uyruklu şüphelinin yakalanmamak için İstanbul'da 8 ayrı ilçede yaşadığını tespit eden ekipler, zanlılardan birinin kendisini gazeteci olarak tanıttığını, diğerlerinin ise farklı sektörlerde esnaflık yaptığını belirledi.

        Ekiplerin çalışmalarını tamamlamasının ardından belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 11 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ