Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de terör saldırısı! 8 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı

        New York'un aşağı Manhattan bölgesinde, Dünya Ticaret Merkezi yakınında silah sesleri duyulduğu ihbarı üzerine polis olaya müdahale etti. NewYorkBelediye Başkanı Bill de Blasio, saldırının terör eylemi olduğunu ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

        De Blasio, 6 kişinin olay yerinde, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. ABD basınında saldırganın Özbek asıllı 29 yaşındakiSayfullo Habibullaevic Saipov olduğu iddia edildi. Saldırgan yaralı olarak gözaltına alındı.

        "ZANLIYI GUANTANAMO'YA GÖNDERMEYİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

        Trump, "Zanlıyı Guantanamo'ya göndermeyi gözden geçiriyoruz.Yeşil kart çekilişinin kaldırılması için çalışılmalı" dedi.

        New York Valisi Andrew Cuomo ise saldırganı "yalnız kurt" olarak tanımladı ve tek başına hareket ettiğini söyledi.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

        Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklama ile New York şehrindeki terör saldırısını kınadı.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "New York şehrinde 31 Ekim günü sekiz kişinin ölümüne, ondan fazla kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısından büyük üzüntü duyduk."

        Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

        CNN'de yer alan habere göre saldırgan, olay yerinden kaçmadan önce arkasında bir de not bıraktı. Notta saldırının terör örgütü DEAŞ adına yapıldığı ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Olayı henüz üstlenen bir örgüt olmadı.

        ABD Başkanı Donald Trump saldırıyla ilgili attığı twitte, "New York saldırısı,yine hasta ve dengesizbirininsaldırısına benziyor. Yetkililer soruşturmaya devam ediyor. ABD'DE OLMAZ!" dedi.

        Trump, Twitter'dan paylaştığı diğer mesajda ise,"DEAŞ'ı, Orta Doğu'da ya da başka bir yerde yenilgiye uğratmamızdan sonra, ülkemize girmesine ya da geri dönmesine izin vermemeliyiz. YETER!" dedi

        Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Trump attığı twitte, "Tanrı ve ülkeniz sizinle" dedi.

        NEW YORK EMNİYET MÜDÜRÜ, DEVAM EDEN BİR TEHLİKE OLMADIĞINI BELİRTTİ

        New York Polis Departmanı Şefi James O'Neill ise saldırganın kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürdükten sonra bir okul aracına çarparak durduğunu söyledi

        O'Neil, elinde iki sahte silahla kamyonetten çıkan saldırganın polis tarafından karnından vurularak gözaltına alındığını ifade etti.

        SALDIRGANIN YAKALANMA ANI

        Emniyet birimleri ise resmi iletişim kanalları aracılığıyla bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        Terör saldırısının faili olduğu iddia edilen Sayfullo Habibullaevic Saipov

        Görgü tanıkları bir kaza sonrası araçların birinden çıkan kişinin 2 silah taşıdığını ve sonrasında silah sesleri duyduklarını aktardı.

        Harita

        5 ARJANTİN VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ

        Arjantin Dışişleri Bakanlığı, New York'taki terör saldırısında 5 Arjantin vatandaşının öldüğünü 8'inin de yaralandığını açıkladı.

        Kurbanların Rosario şehrinden olduğunu söyleyen Bakan, kişilerin New York'ta okul anma toplantısı için buluştuklarını söyledi.

        Dışişleri Bakanı saldırıda, Hernan Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damian Pagnucco, Ariel Erlij ve Hernan Ferruchi'nin hayatlarını kaybettiğini açıkladı.

        BİRLEŞİK KRALLIK BAŞBAKANI MAY: BİRLEŞİK KRALLIK, NEW YORK'UN YANINDA

        Birleşik Krallık'ın, New York kentinde bir kamyonetin bisiklet yolundaki insanların üzerine sürüldüğü saldırının ardından ABD'nin yanında olduğu ve terörle birlikte mücadele edeceği bildirildi.

        AA'nın haberine göre Birleşik Krallık Başbakanlığı, Başbakan Theresa May'in saldırıya ilişkin açıklamasını Twitter'dan paylaştı.

        Açıklamasında May, "Bu ödlek saldırıdan dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim olaydan etkilenenlerle birlikte. Terör şeytanıyla birlikte mücadele edeceğiz. Birleşik Krallık, New York'un yanında." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ