Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan "sahte AIDS uyarısı"na ilişkin açıklama

        Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada son günlerde sosyal medyada yayılan"Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Bakanlığı’ndan bulaşıcı hastalıklarla ilgili uyarı" metnini yalanladı ve vatandaşları uyardı.

        Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, aşağıdaki ifadelere yer verildi;

        "Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından Halkımıza Uyarı" başlıklı AIDS ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili bir metnin, toplumsal paniğe yol açacak şekilde sosyal medya gruplarında ve mail yoluyla yayıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

        Sosyal medyada yayılan bu metin sahte ve uydurmadır. Söz konusu bildiri ile kötü niyetli kişi ve kişilerce toplumun hassas olduğu sağlık alanına yönelik panik havası yaratılmak istenilmektedir. Bu girişimin Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ismi kullanılarak yapılmak istenilmesi sahte metne inandırıcılık sağlamayı amaçlamaktadır.

        REKLAM

        Aynı olay 2007 yılında da kötü niyetli kişi veya kişiler tarafından toplumda infiale yol açmak için sahnelenmiş olup halkımıza ilgili metni dikkate almamasına ilişkin bir basın bildirisinde bulunulmuş ve ilgililer hakkında gerekli takibat yapılmıştır.

        Söz konusu metin ve içeriği tamamen uydurma olup Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile ilgisi ve ilişkisi bulunmamaktadır. Söz konusu metni hazırlayan ve sosyal medyada yayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ