Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da 9 yaşında bağımlı olan çocuk bağımlılıktan proje sayesinde kurtuldu

        Oyun oynamasıgereken yaşta uyuşturucubatağına saplananS.K.’nın ibretlikhikâyesini, AdanaÇukurova Belediyesi’ninev sahipliğinde gerçekleştirilenbir panel gün ışığınaçıkardı. O dönem 9yaşında olan S.K.anne-babası yaklaşık 3 yıl önce boşanıncaortada kaldı.

        Gazete Habertürk'ten Beycan Üçkardeş'in haberine göre, annesi başka biriyle evlenen,babasının da neredeolduğu bilinmeyen çocuk, devlet korumasınaalındı. Daha sonrahalası çocuğu yanınaaldı. Ancak o da her aydüzenli para göndereceği vaadiyle S.K.’yı dayısına teslim etti. İddiayagöre düzenli para aldığı dönemdeS.K.’yla yakından ilgilenip okulagönderen dayının, bu ilgisi parakesilince azaldı.

        REKLAM

        ‘NEFES ALAMIYORSUNUZ’

        Okula gitmemeye başlayanve para kazanmak için bahçelerenarenciye toplamaya giden S.K.kısa süre sonra mahallenin gençlerininetkisiyle sentetik uyuşturucuyaalıştı. Uyuşturucu parasıbulabilmek için değişik suçlara karışan S.K., polise yakalanmasına rağmen yaşınedeniyle serbest kalıp suçişlemeyi sürdürdü. Öyle kiuyuşturucu alabilmek içinmahalle muhtarının silahınıçalıp sattığı bile oldu.

        Bu sırada Sarıçam Yardımlaşmave DayanışmaDerneği’nin, İçişleri Bakanlığıdesteğiyle gerçekleştirdiği‘Sevginin BoşluğunuMaddeyle Doldurmayın’ projesidevreye girdi. Küçük S.K. tedavigörmeye başladı. 4 aydır bağımlılıktan kurtulan küçük çocuk, yaşadıklarınışöyle anlattı: “Gel sende iç’ dediler, diğer gün gidip bensordum ‘Yok mu’ diye. 2 yıl kullandım.Geceleri nefes bile alamıyorsunuz. Bıraktım, mutluyum.”S.K.’nın tedavisiyle ilgilenenUzman Psikolog Aygül Kılıç, şunlarısöyledi: “40 çocuğa ulaştık. S.K.da bunlardan biriydi. Tedavisiniüstlendik. Yaklaşık 4 aydır uyuşturucu kullanmıyor. Ama okula dagitmiyor, dayısında kalıyor. Devletbu çocuğu yurda yerleştirmiş amadefalarca kaçmış. ‘Yine yurda götürürlerse yine kaçarım’ diyor. Ancak

        durumunda ciddi ilerlemeler var.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ