Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin'den son dakika: Siviller Afrin'den ayrılıyor! Uzun kuyruklar oluştu

        Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 52. güne girildi. Afrin'e 1.5 kilometrelik bir mesafe kaldı. Dün stratejik önemi olan Bableit Hava Üssü de terör örgütünden temizlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3347 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        AFRİN 24 SAAT İZLENİYOR

        TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatıyor. Kent merkezine mesafe 1.5 kilometreye kadar düştü.Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden arındırılması hedeflenen Afrin kent merkezi, Türk askeri tarafından anbean takip ediliyor. Afrin’i gören hakim tepelere konuşlanan Türk askerleri, kent merkezindeki teröristlerin hareketliliğini İHA ve SİHA’ların yanı sıra dürbünlerle de 24 saat izliyor.

        TSK ve ÖSO, Afrin'de Kızılbaş, İskan, Başilhaya ve Kutanlı köylerini teröristlerden temizledi.

        SİVİLLER AFRİN'DEN AYRILIYOR

        Afrin kent merkezindeki siviller, Afrin'i terk etmeye başladı. Kent girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.

        8. KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

        TSK ve ÖSO, Afrin'de Celeme, Hapol, Berlane Kuy ve Küçük Karkin köylerini teröristlerden temizledi. Sabah saatlerinde deAfrin'in Kibar, Zındıkan, Kile ve Gümüşburç köyleri teröristlerden temizlenmişti.

        197 BÖLGE KONTROL ALTINA ALINDI

        TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 159'i köy ve 33'ü kritik nokta olmak üzere toplam 197 bölgeyi kontrolü altına aldı.

        AKAR: DEAŞ DA TEMİZLENİYOR

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Amacımız, bölgede barışı ve huzuru tesis etmek, bölgeyi başta PKK/PYD/YPG olmak üzere terör örgütlerinden temizlemek. Sadece PKK değil, aynı zamanda terör örgütü DEAŞ da bölgeden temizleniyor." ifadelerini kullandı.

        YERLİ MÜHİMMATLAR İÇİN SON TEST NİSANDA

        Milli Savunma Bakanı Canikli, Zeytin Dalı Harekatında yerli yapım yeni mühimmatların kullanılmasının planlandığını belirterek, "Nisan ayı başında birkaç ürünün inşallah son testleri gerçekleştirilecek. Testlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına verilecek" dedi.

        AFRİN KENT MERKEZİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

        CİNDERES'TE ÇOK SAYIDA MAYIN ELE GEÇİRİLDİ

        DHA'nın haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda teröristlerden temizlenen Cinderes'te bir evde, teröristler tarafından hazırlanan çok sayıda mayın ele geçirildi.

        50 MAYINA DAYANIKLI KİRPİ AFRİN'E GÖNDERİLDİ

        Zeytin Dalı Hareketi 52'inci gününde sürerken, TSK ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) ilerleyişi sürüyor. Afrin kent merkezinin kuşatması için Fırat Kalkanı bölgesinden 50 araçlık mayını dayanıklı kirpi Suriye'ye sevk edildi.

        SÖZDE ÖZEL KUVVETLERE AİT ÜS KISA BİR ÇATIŞMA İLE ELE GEÇİRİLDİ

        Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerleyen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG/PKK'nin sözde özel kuvvetlerine ait üssü kısa bir çatışmadan sonra ele geçirdi.

        AA'nın aktardığına göre, TSK ve ÖSO birlikleri, harekat kapsamında Afrin ilçe merkezine ilerlemeye devam ederken, ilçe merkezinin 2 kilometre kuzeydoğusundaki "135. Alay" olarak bilinen askeri üs, teröristlerden temizlendi.

        Terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinin çevresindeki en önemli askeri noktalarından birisi olan ve örgütün sözde özel kuvvetleri (HAT) tarafından kullanılan noktanın kısa bir çatışmanın ardından alınmasıyla teröristlere ağır darbe indirildi.Ele geçirilen üste, yer altına inen tünel girişleri ile tepenin içindeki büyük bir mağaraya park edilmiş çok sayıda araç bulundu.

        Mağarada ayrıca çok sayıda askeri mühimmata rastlandı."135. Alay" üssü, daha önce Beşşar Esed rejimi tarafından kullanılıyordu. Rejimin bölgeden çekilmesiyle üs, örgütün en önemli askeri noktalarından biri haline gelmişti.

        ABD'nin Fırat Nehri batısındaki HAT unsurlarına uzun süredir askeri eğitim verdiği biliniyor.Diğer taraftan, TSK ve ÖSO'nun ele geçirdiği YPG/PKK'ya ait askeri noktalarda karaborsa ve kaçakçılığa konu malzemeler bulunmaya devam ediyor.Son olarak Merani bölgesinde teröristlere ait bir binada yapılan aramalarda askeri malzemelerin yanı sıra koliler dolusu kaçak sigara ve karaborsada satılmak üzere bekletilen gıda maddeleri ele geçirildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ