Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Ahsen isminin anlamı nedir? Ahsen ne demek, Ahsen Kuran'da geçiyor mu? Ahsen isminin analizi

        Unisex bir isim olan Ahsen ismi, son yıllarda sıkça duyduğumuz isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Unisex bir isim olmasına rağmen daha çok kız çocukları için tercih edilen bu isim birbirinden güzel anlamlara sahiptir. Ahsen isminin anlamı, Ahsen ne demek, Ahsen Kuran’da geçiyor mu, Ahsen isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Ahsen İsminin Anlamı

        Bir ismin kulağa hoş gelmesi ve kolay telaffuz edilmesi belirleyici etkenler olabilir ancak en önemli etken şüphesiz ki ismin anlamıdır. Anlamlı bir isim arayışında olan anne ve baba adayları yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan isim arayışına yönelmektedir. Daha önce hiç duyulmamış bir ismin anlamı da internet üzerinden öğrenebilir. Yani ismin anlamını araştırma günümüzde daha kolaydır. Anne ve baba adayları hem akılda kalıcı hem de güzel anlama sahip olan isimleri araştırmaktadır. Bu isimlerden biri Ahsen ismidir. Özellikle kız çocukları için tercih edilen Ahsen isminin anlamını anne ve baba adayları merak etmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ahsen isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Daha güzel, çok güzel, en güzel.
        • Güzel, yiğit, mavi gözlü, gökmen.

        Ahsen Ne Demek?

        Bir ismin ne anlama geldiğini internet aracılığıyla öğrenebiliriz. İsmin pozitif özelliklere sahip anlamlar taşıması, ebeveynlerin tercih sebebidir. Bu nedenle negatif özellikler taşıyan isimler tercih edilmez. Anne ve baba adayları bebeklerinin cinsiyetine göre isim araştırmasına yönelirler. Unisex isimler ise hem erkek çocuğa hem de kız çocuğa koyulabilen isimlerdir. Ahsen ismi de unisex bir isim olmasına karşılık daha çok kız çocukları için tercih edilmektedir. Ülkemizde nadir duyulan isimler arasında yer almış olsa da son dönemlerde kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Ahsen ismi birden fazla anlama sahiptir. Ahsen ismi; daha güzel, çok güzel, en güzel, güzel, yiğit, mavi gözlü ve gökmen anlamlarını taşımaktadır.

        Ahsen Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsimlerin kökenleri farklılık göstermekle birlikte daha çok anlamları üzerinde durulmaktadır. Çocuğumuzun bir ömür taşıyacağı bu ismin anlamlı olmasını isteriz. Bazı ebeveynler Arapça ya da Farsça kökenli isimleri tercih ederken bazıları da Türkçe kökenli isimlere yönelmektedir. Arapça kökenli Ahsen isminin Kuran’da yer alıp almadığı da ebeveynler tarafından merak edilmektedir. Kimi anne ve baba adayları Kuran’da yer alan isimleri tercih etmektedir. Ahsen ismi Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette geçmektedir. (50 ayet) Ahsen'i takvim ise, en güzel şekil anlamı ile bilinmektedir.

        Ahsen İsminin Analizi Nedir?

        İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte isim analizleri konusu ön plana çıkmaktadır. İsim analizini öğrenmek için internetten faydalanabilirsiniz. İsim analizleri isminize göre kişiliğinizin bir haritasını çıkarmaktadır. Olumlu ve olumsuz özellikleri hakkında bilgi vermektedir. Ahsen ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları da bu ismin analizini merak etmekte ve araştırmaktadır.

        Duygusal ve zarif bir yapıları vardır. Önemli kararlar verirlerken duygusal davranabilirler. Sakin ve kendi halinde bir yaşamı tercih ederler. Sağduyulu ve sevgi doludurlar. Olayları mantık süzgecinden geçirirler; mantık çerçevesinde düşünme becerisi gelişmiştir. Hüzün ve sevinci aynı anda yaşayabilirler. Bu sebeple eğlenceli bir kişilik yapısına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ