Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Parti'de Özkan'ın görevi sona erdi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, katıldığı bir yayında "Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki, Türkiye'ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye'nin istiklalini engelleyemiyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri teslim oldu" ifadelerini kullanmıştı.

        ÇELİK: PARTİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ YANSITMIYOR

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili olarak sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Özkan'ın sözleri için "Partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" demişti.

        ÖZKAN'IN YERİNE TUNÇ'UN GETİRİLMESİ BEKLENİYOR

        REKLAM

        Cahit Özkan'ın yerine gelecek isim için önümüzdeki Salı günü AK Parti Grubu'nda seçim yapılacak. AK Parti Grup Başkan Vekilliğine Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un getirilmesi bekleniyor. Tunç'un yerine de İstanbul Milletvekili Abdullah Güler’in komisyon başkanı olması bekleniyor

        "BİR NEFER OLARAK TÜM GAYRETİMLE ÇALIŞACAĞIM"

        AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

        Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım.

        Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim.

        AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim.

        YILMAZ TUNÇ KİMDİR?

        Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı.

        AK PARTİ Pendik Kurucu İlçe Başkanı ve Pendik Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldı. 23, 24, 25 ve 26. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Adalet Komisyonu Sözcüsü olarak görev aldı. Orta düzeyde İngilizce bilen Tunç, evli ve 3 çocuk babasıdır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ