Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ALES sınav giriş belgesi yayınlandı! ALES sınav yerleri öğrenme ekranı

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı öncesinde sınava katılacak olan adaylar için sınav giriş belgesi yayımlandı. İşte ALES sınav giriş belgesi ve ALES sınav yerleri sorgulama ekranı...

        ALES SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENME

        19 Kasım 2017 tarihinde saat 10:15'te başlayacak olan ALES sınavı öncesinde, adayların sınava girmesini sağlayan ve sınava girecekleri sınav merkezini gösteren ALES sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından yayımlandı.

        ALES'e katılacak olan adayların sınava girecekleri bina/salon atama işlemleri ÖSYM tarafından tamamlandı. Sınava girecek olan adaylar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yaparak bu sistem üzerinden ALES sınav giriş belgesi çıkarabilecekler.

        REKLAM
        ALES SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI

        DİKKAT: Saat 10:00'dan önce sınav giriş binasına giriş yapılacak olup bu süreden sonra adaylar sınav binalarına alınmayacaklardır.

        Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen göstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ