Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik Alternatif müziğin popüler isimlerinden Ars Longa'nın yeni albümü Yüreğim İmparator çıktı

        Ars Longa 5 soru ile karşımızda. HT Cumartesi'nden Serdar Yazıcı'nın röportajı...

        Yüreğim İmparator’un çıkış hikâyesini anlatır mısınız?

        İlk albümümüz Günler’in kaydını bitirdiğimiz sıralarda ortaya çıktı. Hararetli bir davul loop’unun üstüne eğlenceli bir bas cümlesi ve akıcı akorlar oturttuk, Mezopotamya coğrafyasını çağrıştıran bir melodi söyledik. Şarkı sözlerinde de sosyal statüsü ne olursa olsun insanın aşktan nasıl etkilenebileceğinden dem vurduk.

        Yeni albüm ne durumda?

        Bunları kayıtlara verdiğimiz birkaç saatlik mola esnasında anlatıyoruz. Çok iş var ama nasıl yapılacakları aşağı yukarı belli. Umarız 2017 bitmeden yayınlayacağız.

        REKLAM

        Single’a klip çekecek misiniz?

        Evet, şarkıya da göndermeleri olan çok güzel bir hikâye yazdık. Her halükârda albümden önce yayınlanır. Beklediğimizden daha uzun süren bir klip süreci gerçekleşiyor.

        Yeni single’ı plak formatında da piyasaya sundunuz. Neden albümü beklemediniz?

        Tek bir albümümüz olsa da albüm grubu olduğumuzu düşünüyoruz. Yine de, iki albüm arası, sanatçının sıradaki işine ve yeniliklerine kapı açan single’ları severiz. Bu bizim ilk single tecrübemizdi ve ilk defa bir teslim tarihine göre çalıştık, gerçekten zor bir işmiş. Bütün ilginizi tek bir parçaya vermek bakış açınızı etkileyebiliyor.

        Her biriniz farklı müzik tarzlarına da ilgi duyuyorsunuz. Bunun gruba etkisi ne yönde oldu?

        Farklı kaynaklardan beslenmenin bir müzik topluluğu adına olumlu bir şey olduğunu düşünüyoruz. Ortaya koyulan işlerimizde de bunun sonucunu görebiliyoruz. Ars Longa şarkılarını, besin değeri çok yüksek lezzetli bir yemeğe benzetiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ