Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde usulsüzlük iddialarına ilişkin, "Meclis yetkisini gasbettiniz, ihaleyle yapılması gereken işleri, denetimden kaçırarak PORTAŞ AŞ'ye devrettiniz." ifadesini kullandı.

        Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre Özcan, Mamak'taki usulsüzlük iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 5 yıl önce Mamak'taki kentsel dönüşümleri bitirme sözü verdiğini hatırlattı.

        Yavaş'ın, 18 Kasım 2021'de "Mamak Kentsel Dönüşümü 2 yıl içinde tamamlayacağız." ifadesini kullandığını belirten Özcan, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde atılmayan adımları eleştirdi.

        Özcan, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile alakalı PORTAŞ üzerinden usulsüzlük yapıldığına ilişkin iddiaları hatırlatarak, "Meclis yetkisini gasbettiniz, ihaleyle yapılması gereken işleri, denetimden kaçırarak PORTAŞ AŞ'ye devrettiniz. Mahkeme kararı ile protokol iptal edildi." ifadesini kullandı.

        PORTAŞ AŞ'nin gerçekleştirdiği ihalelerin şeffaflığına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özcan, "'İhaleleri canlı yayınladık' diyorsunuz ya PORTAŞ'ın milyarlarca liralık satın almalarının görüntülerini kamuoyuyla bir paylaşsanız da Ankara halkı da seyretse." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler