Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrailli yetkililerin, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarına dair tüm delillerin "henüz ellerinde olmadığını" dile getirdi.

        Wong, ABC kanalındaki "7.30" programında açıklamalarda bulundu.

        İsrailli yetkililerle söz konusu iddialara ilişkin "delilleri görüştüklerini" belirten Wong, elinde delil olup olmadığına ilişkin soruya ise "Hayır." yanıtını verdi.

        Wong, UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini ile kuruluşun iddialara yönelik başlattığı soruşturmalara ilişkin görüştüklerini ancak Lazzari'nin elinde olabilecek delilleri sormadığını ifade etti.

        Bakan Wong, neden delillere ilişkin soru sormadığı konusunda, Lazzarini'nin elinde delil olup olmadığını bilmediğini söyledi.

        - UNRWA'nın işlevi ve İsrail'in iddiaları

        BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950'den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor.

        Ajans, 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlıyor.

        UNRWA, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalışırken bu süreçte tesisleri defalarca İsrail tarafından vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç yok edildi.

        BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililerin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

        UNRWA da İsrail'in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

        Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

        Norveç, İrlanda ve İspanya ise UNRWA'ya desteklerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler