Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'daki İlçe Belediye Başkan Adayları hakkında konuşuyor! - Son dakika haberi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

        Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "11 ildeki deprem konutları sayısını 389 bine tamamlayacağız. Hedefimiz 2 ayda 75 bin konutun teslimini yapmak. Biz tutamadığımız sözü vermeyiz. Söz verdiğimiz zaman da onu yerine getirmeden rahat etmeyiz. Adıyaman'ın bize olan güvenini Allah'ın izniyle boşa çıkarmayacağız.

        Fotoğraf: İHA

        "SEÇİM YENİLGİSİNİN FATURASINI BİR KİŞİYE KESTİLER"

        Adıyaman 6'lı masanın yalan siyasetine fırsat vermedi. Fırsatçıların oyununa gelmedi. Son 8 aya baktığımız zaman Adıyaman'ın nasıl doğru bir tercih yaptığını çok net görebiliyoruz. Altılı masa bir proje yapıydı. Yere göğe sığdıramadıkları zatın bugün adının anılmasına dahi tahammül edemiyorlar. Seçim yenilgisinin tüm faturasını bir kişiye kestiler. Bunun yanında kim varsa siyasetten diskalifiye ettiler. Ama CHP ve ortaklarının kavgasının sesi hiç kesilmedi. Her gün yeni bir Bizans oyununa şahit oluyoruz. Eskisi yenisi CHP yönteminin ülkenin sorunlarına çözüm üretmek gibi bir derdi yoktur.

        REKLAM

        "BİZ HİZMET ÜRETMENİN ESER BIRAKMANIN DERDİNDEYİZ"

        Bizim gündemimizde milletimizi hedefleri ve hayalleri ile buluşturmak var. Biz asrın felaketini yaşamış şehirlerimizi nasıl imar ve ihya ederiz buna kafa yoruyoruz. Biz, üzerimize salınan terör örgütlerinin başını ezme mücadelesini veriyoruz. Muhalefet gibi laf üstüne laf koymanın derdinde değiliz. Hizmet üretmenin eser bırakmanın derdindeyiz. CHP gibi kapalı kapılar ardında terör örgütü uzantılarıyla DEM'lenmek yerine sözümüzü doğrudan millete söylüyoruz.

        Fotoğraf: İHA

        "BUGÜNE KADAR HEP KENDİMİZLE YARIŞTIK"

        Belediyecilik konusunda AK Parti ve Cumhur İttifakı ile yarışabilecek hiçbir babayiğit yoktur. Hizmet ve eser siyasetinde bizimle aşık atabilecek kimse yoktur. Bugüne kadar hep kendimizle yarıştık. Siyaset ve toplum mühendisliği ile seçim kazanmak yerine milletimizin gönlüne girerek seçim kazandık. Siyaseti basit toplama çıkarma işlemine indirgeyenler öyle olmadığını 31 Mart akşamı görecekler. "

        İLÇE ADAYLARI AÇIKLANDI

        Besni: Reşit Alkan

        Çelikhan: Mustafa Bulut

        Gerger: Erkan Aksoy

        Gölbaşı: Hakan Toydaş

        Kahta: Mehmet Can Hallaç

        Samsat: Halil Fırat

        Sincik: Mehmet Korkusuz

        Tut: Ercan Öncebe

        KAHTA'DA AÇIKLAMALAR

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe adaylarının açıklanmasının ardından Kahta'da hakla seslendi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: "Kahta deyince akla ne gelir? Söz verdi mi sözünü yerine getirir. Ve seçimlerin ilk turunda yüzde 79 ile bu kardeşine sahip çıkan Kahta ikinci turda yüzde 81,5 ile rekor bir oy oranıyla bizleri bağrına bastı. Siz ne güzel insanlarsınız, bu güzelliğiniz zaten sandıklara vurdu, inşallah inanıyorum ki 31 Mart seçimlerinde Kahta bu defa sandıkları patlatacak, ben buna inanıyorum.

        Kahta'ya ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim hepinizden razı olsun. Bir siyasetçi için böyle bir sevgiden daha büyük ödül olur mu? Sizlerin şu sevdasını gördükçe inanın mesuliyetimizin büyüklüğünün daha fazla farkına veriyoruz. Sizlerin bize olan şu muhabbetine şahitlik ettikçe omuzlarımızda ne kadar ağır yük taşıdığımızı tekrar hatırlıyorum. Hamd olsun bugüne kadar emanetinize halel getirmedik. Sizlere mahcup olacak, güvenini sarsacak hiçbir adım atmadık. İnşallah bundan sonra da yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.

        "İSTASYON SORUNUNU HALLEDECEĞİZ"

        Geldiğimde birçok pankart gördüm ama bir pankart çok dikkatimi çekti. O da istasyon talebiniz var. Öyle mi? İçişleri Bakanıma da söyledim, Ulaştırma Bakanım da yanımda ona da talimatı vereceğim, buyruğumu da vereceğim, inşallah bu istasyon sorununu da halledeceğiz.

        Öyle enteresan şeyler buldunuz ki, rahmetli anacığımı da şu apartmana pankartımı asmışsınız. 'Tenzile ana emanetin emanetimizdir'. Tenzile anamın emaneti sizlere efendi değil; hizmetkârdır. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik.

        İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız. Bundan 1 sene önce tarihimizin en büyük ve yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Adıyaman ilçeleriyle birlikte depremden en fazla zarar gören, en ağır kayıpları yaşayan illerimizin başında geliyordu. Kahtalı vatandaşlarımız da depremin yıkıcı etkisine maruz kaldı. İlçemizde 62 kardeşimiz enkazın altında kalarak vefat etti.

        "VERDİĞİMİZ MÜCADELENİN ŞAHİDİ SİZLERSİNİZ"

        Allah yakınlarını kaybeden siz Kahtalı kardeşlerimize de sabır versin. İlçemizde 613 bina yıkıldı. Acil yıkılacak bina sayısı 197'diydi. Ağır kış şartlarına ve deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzedelerimize ulaşmak için seferber olduk. Barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya, sorunları çözmeye gayret ettik. İrademizi aşan sebepler dolayısıyla gecikmeler yaşanmış olabilir. 6 Şubat'tan beri verdiğimiz mücadelenin şahidi sizlersiniz.

        Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen böylesi bir afetin altından kalkmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. Bunlara aldırmadan çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Depremin 1. yıl dönümünde afet konutlarının teslimine başladık. Cumartesiden bu yana Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa'da bugün de Adıyaman'da kura ve anahtar teslim törenlerimizi gerçekleştiriyoruz.

        "KAHTA'DA 700 KONUTU HAK SAHİPLERİNE TESLİM ETTİK"

        Kahta'da 535'i merkezde 165'i kırsalda toplam 700 deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettik. Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz. Bu konuda Kahtalılardan müsterih olmasını özellikle istirham ediyorum. Bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Başkaları hangi gündemlerin kuyruğuna takılırsa takılsın bizim en öncelikli konumuz deprem bölgesidir. Depremzedelerimizi bir an önce güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmaktır.

        "BU KRİTİK DÖNEMİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

        Ülkemizin hangi köşesinde çözülecek hangi mesele varsa vaktimizi ve enerjimizi ona teksif ederek işimize bakıyoruz. Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Birileri deprem bölgesini seçimden seçime hatırlayabilir. Birileri böyle büyük acı üzerinden siyaset de yapabilir. Ama biz böyle basit, süfli ve küçük hesaplar yapan deprem turistlerinden olmadık, hiçbir zaman olmayacağız.

        14-28 Mayıs imtihanını alnımızın akıyla vermiştik. Şimdi önümüzde 31 Mart mahalli idareler seçimleri var. 31 Mart imtihanını da başarıyla verdikten sonra önümüzde icraata yoğunlaşacağımız 4 seneden fazla süremiz var. Bu kritik dönemi çok iyi değerlendireceğiz. Sizlerden 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adaylarımıza güçlü bir destek bekliyorum.

        Bu duygularla kura ile yuvalarına kavuşan vatandaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. 31 Mart seçimlerinin Adıyaman için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

        "SİNCİK-MALATYA KARAYOLU PROJELENDİRİLDİ"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Sincik'te halka hitap etti.

        Erdoğan şöyle konuştu:

        Adıyaman'da depremin izlerini birer birer siliyoruz. Daha aydınlık bir geleceğin kapılarını açıyoruz. Burada Sincik'te toplu vuran yüreklerin muhabbetine şahit oluyoruz. Sincik'te şu güzel manzaranın tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. Ekranları başında şu anda bizi izleyen milletime diyorum ki, 'Kahta'ya, Sincik'e bakın, şu birlik ve beraberlik inşallah ülkemizin daim birliği olsun'. Ülkemizin nüfus ve toprak bütünlüğü bakımından en mütevazı ilçesi olan Sincik'ten alacakları çok ders var. Kendi ülkesinin felaketinden, milletinin sıkıntılarından medet umacak seviyeye düşenleri üzüntüyle takip ediyoruz. Beklediğini bulamayınca kendi ülkesine ve halkına husumet besleyecek ve iftira edecek kadar alçaklar var! Onlara da yazıklar olsun! Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla her alanda olduğu gibi mahalli idarelerde de ülkemizi hak ettiği yere çıkarmanın mücadelesini vermeyi sürdürüyoruz. Kimin ne dediğine değil, Adıyaman'ın neye ihtiyacı olduğuna, Sincikli kardeşlerimiz için ne yapabileceğimizin hesabını yapıyoruz. Tarih boyunca nice toplumların yükselişine şahitlik eden bu toprakları Allah'ın izniyle ebedi vatanımız olarak tescilledik. Mesele millet olarak inancı, kültür, medeniyeti, hayalleri, hedefleriyle birlikte topyekün başlattığımız şu kıyamı başarıya ulaştırma meselesidir. Bunun için Türkiye Yüzyılı diyoruz. Cumhuriyetimizi ikinci asrında her alanda dünyanın yıldızı haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Sincik'e duyduğumuz derin muhabbetin sebebi de bu mücadelede samimiyetle ve hep yanımızda yer almasıdır. Rabbim hepinizden razı olsun. Kayıplarımızı rahmetle yâd ediyorum. Sincik-Malatya Karayolu projelendirildi, en kısa zamanda inşallah burayı da yapacağız. Bakanım burada kendisine talimatı verdim. Ayrıca Sincik-Kahta arası yol gerçekten çok çok virajlı. Bakan burada, hem Sincik-Kahta yolu hem de Malatya, inşallah bunların adımını süratle atıyoruz, atacağız.

        ÖNERİLEN VİDEO

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ