Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü Evi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, 20 Nisan - 26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

        İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, yaptığı yazılı açıklamada, Pembe Köşk'ün senede iki defa ziyarete açıldığını ve her seferinde değişik konuları işlediklerini belirtti.

        Müzede bu yıl, "İnönü ve Okumak" konulu sergi açılacağını belirten Toker, okumanın İkinci Cumhurbaşkanı, babası İsmet İnönü'nün yaşamında her zaman önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

        Toker, sergiye ilişkin şu bilgileri kaydetti:

        "Almanca, İngilizce ve Fransızca eserleri, özgün baskılarından okumayı severdi. Özel kütüphanesinde 7 bin cilde varan kitabı bulunuyor. Babamın fizik, kimya ve astronomiye, askerlikten edebiyata kadar hemen her konuya ne kadar meraklı, ilgili olduğunu göreceksiniz. Sergimizde, bu kitaplardan bazı örnekleri ve babamın ağabeylerime yazdığı mektuplarda bunlar hakkındaki yorumlarını bulacaksınız. Ayrıca benim çocukken oynadığım bebeklerim ve İnönü Ailesinin özel eşyaları da var. Küratörlüğünü, vakfımızın arşiv ve kütüphanesinin oluşmasında, büyük katkıları olan, danışmanımız İsmet Baydur, tasarımını Ayşenaz Toker'in yaptığı sergi dolayısıyla Pembe Köşk, 20 Nisan-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında her gün 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatlerinde okullarımızın ve halkımızın ziyaretine ücretsiz olarak açılacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler