Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yayımladıkları mesajlarla kutladı.

        Palandöken, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açıldığı 23 Nisan 1920'nin, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." düşüncesi ışığında, ülkenin bağımsızlığının ve milli iradenin hakimiyetinin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olduğunu belirtti.

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu tarihi günü "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ilan ederek dünya çocuklarına armağan ettiğini hatırlatan Palandöken, şu ifadeleri kullandı:

        "Çocuklarımız, ulusal egemenliğimizi nesilden nesle aktararak sürdürecek ve istikbalimizin teminatı olacaktır. Bizlere emanet edilen bu güzel ülkeyi daha yaşanabilir kılmak ve daha güzel yarınlara taşımak için çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeli, onların geleceklerini aydınlık kılmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum. İstiklal Harbi'mizin Başkomutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum."

        - "Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı ve umududur"

        TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da 23 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunun altını çizdi.

        Ülkenin geleceğinin teminatı olan çocukların bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Apaydın, şunları kaydetti:

        "Bu anlamlı gün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin ilk adımlarının atıldığı gündür. 23 Nisan sadece bir bayram değil, aynı zamanda çocuklarımıza yönelik özel bir sevgi ve saygı günüdür. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatı ve umududur. Onların sağlıklı bir şekilde büyümelerini, eğitim almalarını ve hayallerini gerçekleştirmelerini sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çocuklarımızın haklarını korumak ve onlara sağlıklı bir yaşam ortamı sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalı, onları Cumhuriyet'in değerleri doğrultusunda yetiştirmeliyiz. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinde emeği geçen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler