Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ilginç istatistik! - Futbol Haberleri

        TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off'a kalma mücadelesi veren Ankaraspor ve kümede kalmaya çalışan Nazilli Belediyespor arasındaki karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

        Ankaraspor, 1. Lig'e yükselme play-off'larına katılabilmek için ligi ilk 6 sıra içerisinde bitirme mücadelesi veriyordu. Karşılaşma öncesinde 56 puanla 6. sırada bulunan Ankaraspor, ligin bitimine 1 hafta kala, en az 1 puan alması halinde bu hedefini garantilemiş olacaktı.

        Nazilli Belediyespor karşısında alınan 0-0 beraberlikle, yedinci sıradaki Karacabey Belediyespor ile arasındaki farkı 6 puanda tutan Ankaraspor, ilk 6'yı garantiledi. Nazilli Belediyespor ise, Ankaraspor ile oynayacağı maçtan önce 38 puanla küme düşme sınırının hemen üzerinde 15. sırada bulunuyordu. Aynı şekilde Nazilli'nin de en az 1 puanı hanesine yazdırması halinde, ligin son haftasında kümede kalmayı kesinleştirmiş olacaktı.

        REKLAM

        Nitekim Ankaraspor ile oynanan maçın 0-0 sona ermesiyle puanını 39 yapan Nazilli Belediyespor, kümede kaldı ve Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düşen ekip oldu.

        İSTATİSTİKLER DİKKAT ÇEKTİ

        Öte yandan maçın istatistikleri dikkat çekti. İki takım da müsabakayı şut çekmeden tamamladı. Maçta sadece 2 korner atışı kullanıldı.

        Karşılaşmada sarı ve kırmızı kart çıkmazken, Ankaraspor maçı 10 faul, Nazilli Belediyespor ise 5 faulle tamamladı.

        Teknik direktörlüğünü eski Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan'ın yaptığı Ankaraspor, ligin son haftasında deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak. Nazilli Belediyespor ise, haftayı BAY geçecek.

        CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YAVUZYILMAZ'DAN İNCELEME ÇAĞRISI

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu Etimesgut Stadı'nda oynanan Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçının hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırı bir şekilde tamamlandığına dikkat çekti. 90 boyunca iki takımın şut bile çekmediğini ve müsabakanın 0-0 bittiğinin altını çizen Yavuzyılmaz, her iki takımın uzlaşarak sahaya çıktığını savundu.

        Yavuzyılmaz, "2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor - Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım" ifadelerine yer verdi.

        Yaşanan tartışmalarda Ankaraspor'un play-off'u, Nazilli Belediyespor'un da ligde kalmayı garantilediği; bu durumun Zonguldak Kömürspor'un TFF 3. Lig'e düşmesine sebep olduğuna da dikkat çekildi.

        ŞAHİN KAYA: KARŞILAŞMADA KESİNLİKLE ŞİKE OLAYI YOKTUR

        Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın açıklamalarının ardından Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Şahin Kaya da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Karşılaşmada kesinlikle şike olayının olmadığını belirten Başkan Kaya, "Biz çıktığımız zorlu ve ligin son maçımız olan Ankaraspor deplasmanında sahada mücadelemizi yaptık. Nazilli'den bizimle birlikte takımlarını desteklemek üzere Ankara'ya gelen taraftarlarımızda sahada maçın bitimine kadar takımlarını 90 dakika boyunca desteklediler. Oyuncularımız karşılaşmanın ilk yarısında iyi mücadele ettiler. Defansımız ve kalecimiz gol yememek için büyük çaba sarf etti. Golcülerimiz de ligde kalabilmek ve işi şansa bırakmamak için rakip kalede gol aradılar. Karşılaşmanın 18'inci dakikasında oyuncumuz Serhat Aslan rakibi ile çıktığı hava topunda yere düşerek sakatlandı ve yerini de Ekrem Çalışanlar'a bıraktı. Karşılaşmada kesinlikle şike olayı yoktur. Bize ligde kalabilmemiz için zaten tek puan yetiyordu. Oyuncularımız zorlu Ankaraspor deplasmanında berabere kalıp, tek puan alarak ligde kalmayı başardı. Ben bunun içinde tüm oyuncularımızı ve teknik heyetimizi kutluyorum ve tebrik ediyorum. Alınan ve ligde kalmamızı sağlayan tek puanı da Nazilli'den Ankara'ya kadar gelerek takımlarını 90 dakika boyunca destekleyen taraftarlarımıza armağan ediyorum" şeklinde konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ