Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? AÇIKLAMA GELDİ! 2024 Ramazan Bayramı’nda otobüs, metrobüs, metro, Marmaray bedava mı olacak?
        1

        Bayramda toplu taşma çalışma durumu gündeme geldi. Ramazan Bayramı’nda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar tarifesine ilişkin karar geçtiğimiz günlerde netlik kazandı. Bu yıl 10 Nisan’da başlayan ve 12 Nisan’da sona eren bayram tatili memurlar için 9 güne çıkartıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre bayram boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz olurken gözler Ramazan Bayramı’nda otobüs, metro, metrobüs ve marmaray tarifesine çevrildi. Peki Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Ramazan Bayramı’nda otobüs, metrobüs, metro, Marmaray bedava mı, toplu taşıma ücretsiz mi?

        2

        BAYRAM TATİLİNDE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

        Bayram tatilinde ve bayram sürecinde metro, metrobüs, tramvay ve İETT otobüslerinin ücretisiz olup olmayacağına ilişkin açıklama geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen açıklama sonrası metro, metrobüs, tramvay ve İETT otobüslerinin çalışma durumu netleşti.

        İBB, Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. İstanbulluların 9 günlük bayram tatilinde Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz olacak.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 Nisan Cuma akşamı başlayacak olan 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin rahat ve güvenli geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. 10-11-12 Nisan Ramazan Bayramı tatili süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. İETT, Ramazan Bayramı'nda gerçekleşebilecek olası yoğunluklara karşı ek araçları göreve dahil edecek.

        SEFERLER CUMARTESİ TARİFESİNE GÖRE YAPILACAK

        Metro İstanbul’da bayram boyunca seferler cumartesi tarifesine göre yapılacak. Seferler, bayramın 1'inci ve 2'nci günü 06.00 - 00.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

        12 Nisan Cuma günü ise, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı, M1B Yenikapı-Kirazlı/Bağcılar, M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı, M5 Üsküdar-Samandıra, M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü ve M7 Yıldız-Mahmutbey metro hatlarında Gece Metrosu uygulaması hizmet verecek.

        Bayram boyunca hatlarda günlük 2 bin 200’ü aşkın işletme, güvenlik ve temizlik çalışanları, olası arızalara müdahale etmek üzere ise günlük 176 teknik personel görev yapacak.

        3

        BAYRAM TATİLİNDE OTOYOLLAR VE KÖPRÜLER BEDAVA MI?

        Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." açıklamasında bulundu.

        Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

        "Korsan taşımacılık yapan sefer izni olmadan faaliyet gösteren izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezalarını takip ederek uygulayacağız. Demiryollarına baktığımızda memleketlerine gidemeyen veya tatillerini Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçirecek vatandaşlarımız için İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de de İZBAN ücretsiz hizmet vereceklerdir."

        RAMAZAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

        İşte, Ramazan Bayramı tarihleri;

        Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı

        • Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba
        • Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe
        • Gün: 12 Nisan 2024 Cuma
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ