Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Beren isminin anlamı nedir? Beren ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Beren isminin analizi

        Bu isimlerden biri olan Beren ismi karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizdeki popüler isimlerden biri olan Beren ismi, hem söylenişinin kolay olması hem de kulağa hoş gelmesi sebebiyle tercih edilen bir isimdir. Beren isminin anlamı, Beren ne demek, Beren Kuran’da geçiyor mu, Beren isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Beren İsminin Anlamı

        Evladının kucağına almayan hazırlanan anne ve baba adayları koyulacak isim konusuna titizlikle yaklaşmaktadırlar. Kimi ebeveynler modern bir isim arayışına yönelirken kimileri daha geleneksel isimler doğrultusunda hareket ederler. Verilecek ismin kolay söylenmesi, kökeni ve söyleyişinin kolay olması tercih sebeplerini şekillendirmektedir. Özellikle Beren isminin anlamı bebek bekleyenler tarafından çokça araştırılmaktadır.

        REKLAM

        Beren isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Beren isminin anlamları:

        • Kar tanesi.
        • Tanınmış.
        • Kadife kumaş.
        • Kuvvetli, güçlü.
        • Akıllı.

        Beren Ne Demek?

        Beren ismi hem kız hem de erkek çocuklar için kullanılan bir isimdir. Televizyon dizilerinde de bu ismin sıkça kullanıldığına şahit oluruz. Türkiye’de Beren ismini kullanan 30.268 kişi bulunmaktadır. Gerek okunuşu gerekse anlamı yönünden çok beğenilen isimlerden biridir. Beren isminin ne demek olduğunu anne ve baba olmaya hazırlanan bireyler araştırmaktadır. Beren ismi birçok farklı anlama sahip bir isimdir. TDK sözlüğünde; güçlü ve kuvvetli, akıllı ve tanınmış kimse anlamına gelmektedir. Ayrıca kadife kumaş anlamını da taşımaktadır. Ülkemizde Beren ismini taşıyan Beren Saat, Beren Gökyıldız gibi ünlüler de bulunmaktadır.

        Beren Kuran’da Geçiyor Mu?

        REKLAM

        Ebeveynler yeni doğacak çocuklarına isim koymadan önce kapsamlı bir araştırmaya girişirler. Bebeğin isminin kutsal kitabımızda yer alıp almadığı araştırma konularından birini oluşturmaktadır. Kimi ebeveynler seçecekleri ismin kutsal kitabımızda yer almasına dikkat ederken kimi ebeveynler daha çok Türkçe kökenli isimlere yönelmektedir. Beren ismi Türkçe kökenli bir isim olduğundan dolayı Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir. Ancak bu ismi koymak caizdir. Dolayısıyla Beren ismini çocuğunuza gönül rahatlığıyla koyabilirsiniz.

        Beren İsminin Analizi Nedir?

        Doğacak çocuğa verilen ismin karakter üzerinde etkili olacağına inanılan yaygın bir rivayet vardır. Bu sebeple sert anlamlarla temellendirilmiş isimlerden kaçınılır, daha yumuşak ya da uysal anlamlara sahip isimlerin koyulmasına dikkat edilir. İsmin analizi bu hususta oldukça önemlidir. Yeni doğacak çocuğuna isim arayışında olan anne ve baba adayları Beren isminin analizini merak etmekte ve bu yönde araştırma yapmaktadır.

        Bu ismi taşıyan insanların duygusal insanlar olduğu bilinmektedir. Kimi zaman içe kapanık bir duruş sergileyebilirler. Oldukça şefkatli, merhametli ve iyi huyludurlar. Dost canlısı insanlardır. Başkalarını mutlu etmek onları da mutlu eder. Sağdık ve evlerine düşkündürler. Ancak biraz daha açık görüşlü olmalarında yarar var. Kötü olaylarda dahi umutlarını yitirmezler. Güçlü ve neşelidirler. Karar alma noktasında zorluk yaşayabilirler. Ruhsal dünyası ise oldukça karmaşıktır. Öyle ki sevinç ve üzüntüyü bir arada yaşayabilirler. 6. hisleri oldukça kuvvetlidir. Sezgilerinin kuvvetli olması sebebiyle doğru kararlar alabilirler. Yaşamlarının temelinde sevgi yer almaktadır. Duygusallıkları iş yaşamlarını da etkiler; faydalı olamayacakları işlerde çalışamazlar. Yaşamlarına duygularıyla yön vermektedirler. Maddi açıdan güçlü kimselerdir. Hırslıdırlar aynı zaman da vicdanlıdırlar. Liderlik vasfı bulunan kişiler olduğundan dolayı organizasyon etkinliklerini düzenleme konusunda oldukça iyidirler.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ