Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Betül isminin anlamı nedir? Betül ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Betül isminin analizi

        Ülkemizde kız çocukları için tercih edilen isimlerden biri de Betül ismidir. Türkiye’de en çok kullanılan isimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Taşıdığı güzel manalar sebebiyle tercih edilmektedir. Betül isminin anlamı, Betül ne demek, Betül Kuran’da geçiyor mu, Betül isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Betül İsminin Anlamı

        Her ebeveyn çocuğu için en uygun ve en anlamlı ismi bulmak ister. Bunun için de çeşitli kaynaklardan, yakın çevreden ya da arama motorundan yardım alır. İsmin belirleyici kıstası anlamıdır. Koyulacak bu ismin güzel anlamlara sahip olması önemlidir. Negatif özelliklere sahip anlamlar bu sebeple tercih edilmez. Anne ve baba adayları çocuklarının cinsiyetine göre isim arayışına yönelmektedir. Toplum genelinde yaygın olan isimlere yönelebildikleri gibi daha önce duyulmamış isimler de seçebilmektedirler. Betül ismi de toplumda yaygın olan kız isimlerinden biridir. Betül ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları bu ismin anlamını araştırmaktadır. Betül ismi birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Betül isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Namuslu, temiz kadın.
        • Allah'ın emri.
        • Hazreti Meryem'in ve Hazreti Fatma'nın lakapları.
        • Ana ağaçtan ayrılıp, ayrı kök salan fidan.

        Betül Ne Demek?

        Bir ismin sadece kulağa hoş gelmesi yeterli değildir, o ismin güzel anlamlara sahip olması da beklenir. Anne ve baba adaylarını tatlı telaşı henüz kucağına almadıkları bebeklerinin isim arayışında başlamaktadır. Çocukları için anlamlı isim arayışına yönelen ebeveynler genellikle internet üzerinden isim anlamlarını araştırmaktadır. Günümüzde isim anlamlarına ulaşım daha kolaydır. Bu sebeple de elimizin altında sayısız seçenek mevcuttur. Betül ismi de anlamı merak edilen ve araştırılan isimlerden biridir. Bu isim birden fazla anlama sahiptir. Betül ismi, Hz. Muhammed’in kızı Hz. Fatma'nın ve Hz. Meryem'in lakabıdır. Ayrıca namuslu, temiz kadın, Allah’ın emri, ana ağaçtan ayrılıp, ayrı kök salan fidan anlamlarına da gelmektedir.

        Betül Kuran’da Geçiyor Mu?

        İsimlerin bilinen ve bilinmeyen anlamları vardır. İsimlerin daha önce duyulmayan anlamları olabildiği gibi kökenleri de farklılık gösterebilir. Kimi ebeveynler Farsça ya da Arapça kökenli isimleri tercih ederken kimileri Türkçe isimlere yönelmektedir. Kökenler farklılık gösterse de her isim bir anlama sahiptir. Anne ve baba adayları tercih edecekleri ismin güzel anlamlara sahip olmasını ister. Betül ismini çocuğuna koymayı düşünen ebeveynlerin bu ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Çünkü bazı ebeveynler için Kuran’da yer alan isimler tercih sebebidir. Betül ismi Arapça kökenli bir isimdir ancak Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.

        Betül İsminin Analizi Nedir?

        İsim analizi konusu özellikle internetin yaygınlaşmasıyla ön plana çıkmaktadır. İsim analizi; karakteriniz, hoşlandıklarınız, olumlu ve olumsuz özellikleriniz hakkında bilgi vermektedir. Kimi ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden faydalanmaktadır. Betül ismini koymayı düşünen ebeveynler de bu ismin analizini araştırmaktadır.

        Betül ismini taşıyan kişiler oldukça duygusaldır. Sorumluluklarının farkındadır ve yardımseverdir. İnsanlara tüm kalbiyle yardım etmeye hazırdır. Arkadaşlarının sorunlarını dinler ve gerektiğinde onlara yardım eder. Ailesine olan sevgisini ifade etmek için yapamayacağı şey yoktur. Özverili ve naziktir. Oldukça güvenilirdir; her şeyi mükemmel bir biçimde halledebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ