Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Bilecik Belediyesi ve Bilecik Klasik Otomobil Kulübü işbirliğinde 'Cumhuriyet 100. yıl klasik araç' konvoyu düzenlendi.

        Türk bayraklı klasik otomobilleri ile Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde toplanan katılımcılar, Tevfikbey Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'nda konvoyu tamamladı.

        Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı da klasik otomobile binerek, konvoya eşlik etti.

        Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığını, demokrasinin ve özgürlüklerin teminat altına alınarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilmesinin üzerinden de bir asır geçtiğini söyleyen Subaşı şunları kaydetti:

        "Cumhuriyetimizin 100. yılı, tarihimize damgasını vuran büyük başarıları, kazanımları ve dönüşümleri hatırlamak, bu mirası gelecek nesillere taşımak ve daha da güçlendirmek için büyük bir fırsattır. Bu özel yıl, cumhuriyetimizin değerlerine ve ilkelerine olan bağlılığımızı bir kez daha yinelememiz için bir çağrıdır. Bilecik olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz."

        Etkinlik, zeybek ekibinin gösterisiyle sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler