Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV), Bitlis arıcılık mevkisinde bulunan bal dolum tesisin bahçesinde, tıbbı aromatik koleksiyon bahçesi oluşturuyor.

        BETAV İstanbul Şube Başkanı Hasan Dalkıran, kentte bir ilki gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

        Bitlis'in tarımsal faaliyetler açısından önemli bir il olduğunu ifade eden Dalkıran, "Geçmişten esinlendiğim, Bitlis'teki bahçecilikten, çiçek yetiştiriciliğinden gelen geleneği maalesef apartmanlara geçtikten sonra kaybettik. Bahçeli evlerimiz kaybolduktan sonra bu gelenek kayboldu. O geleneği mevcut bir alanımızda başlatmak istedim." dedi.

        Üniversitedeki öğretim üyeleri, BETAV kursiyerleri ve çalışanlarıyla alanda tıbbi aromatik bitkilerin ekimini yaptıklarını anlatan Dalkıran, bu projede başarılı olarak diğer kurumlara örnek olmak istediklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler