Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Bolu'da ormancıların yaralı bulduğu şah kartalı, tedavi edilerek doğal yaşam alanına bırakıldı.

        Dörtdivan Orman İşletme Müdürlüğü görevlilerince 2 gün önce ormanlık alanda bulunan yaralı şah kartalı, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

        İlk muayene ve tetkikleri yapılan şah kartalı, Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü gözetiminde özel bir veteriner kliniğinde tedaviye alındı.

        Tedavisi tamamlanan şah kartalı, ekipler tarafından bulunduğu bölgede doğaya salındı.

        Bolu Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürlüğü veteriner hekimi Adem Turan, şah kartallarının soyu azaldığı için koruma altına alındığını söyledi.

        Şah kartallarının, yaralı ya da düşkün halde bulunmaları durumunda yetkililere haber verilmesi gerektiğini vurgulayan Turan, "Böyle bir durumda herhangi bir insan müdahalesi yapılmaması çok önemli. Köpek gibi avcı olan hayvanlardan uzak, sessiz bir ortama alınarak uzmanların gelmesi beklenmelidir. Özellikle üreme sezonunda onlara rahatsızlık verecek şekilde doğa yürüyüşü, piknik gibi faaliyetler ile yuvalarına rahatsızlık verecek şekilde ormancılık uygulamalarından kaçınmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler