Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Bu hafta rota Frankfurt

        Matbaa 1450’lerde icat edildi. Frankfurt’ta 1454’ten beri kitap fuarı yapılıyor. Yılın yaklaşık 250 günü fuar kurulan, dünyanın fuar merkezi sayılan bu şehir, dünyada en sevdiğim yerler arasında. Kaç kez gittiğimi hatırlamıyorum bile. Özellikle fuar sebebiyle birçok Türk’ün yolu buraya düşüyor. Bu sebeple de geçen hafta rotayı Frankfurt’a çevirdim. HT Pazar'dan Ömür Akkor'un haberi...

        https://instagram.com/p/BaCGRcGAruL/

        Carmelo Greco

        Tek Michelin yıldızlı ve onu da yeni almış. Carmelo Greco, bahçe katında apartman altında bir dükkân. Sakin, ağaçlar içinde bir bahçe temiz ve düzenli. İtalyan, Yunan karışımı bir Akdeniz mönüsüne sahip. İtalyan ekmekleri, zeytinyağı ve siyah tuz ile başladık. Sonra Polenta üstü kızarmış soğanlar ve balık dilimleri, ahtapot carpaccio, domates reçelli risotto ve Atlantik istiridye, kereviz püreli deniz levreği, beyaz kuşkonmazlı kabaklı papardelle bizim seçimlerimizdi ve hepsi de çok lezzetliydi. Mutlaka iyi bir iş yemeği için uğramayı ihmal etmeyin. Bu arada tatlıdan önce el yıkamak için gittiğim lavaboda Michelin brövesini asılı görünce şaşırdım... Seneye listeden çıkarmasınlar.

        REKLAM

        Da Cimino

        Frankfurt’un en süper İtalyan lokantası. Sade, self servis ama tek kelimeyle efsane. Pizza da daha iyisi Almanya’da olmayabilir. Yanı sıra etrafınızdaki masalara göz atarak neler yiyeceğinize de karar verebilirsiniz. Lazanyaları ve gnocchileri de çok lezzetli. Bir de benim favorim penne arrabbiata. Frakfurttaysanız buraya mutlaka uğrayın.

        Parthenon

        Frankfurt’ta en sevdiğim dükkânlardan biri. Bir Yunan lokantası ama daha çok balıkçı. Belki gurbette olduğum etkisindendir ama mönüsünde hamsi, kadayıf ve zeytinyağlıları görmek hoşuma gidiyor. Salatası ve balıkları da efsane, esnaflıkları da.

        https://instagram.com/p/BZtfe2EgNi4/

        Heidelberg ve Wiesbaden

        Almanya’da yaklaşık 60- 61 şehir gördüm ama en beğendiğim ikisi Heidelberg ve Wiesbaden oldu. Bu iki şehir de Frankfurt’a çok yakın. Buralara geldiyseniz masallar şehri Heidelberg ve kumarhaneler şehri Wiesbaden’i görmelisiniz. Bu arada Dostoyevski’nin ‘Kumarbaz’ı da burada geçiyor.

        REKLAM

        Pastaneler, tatlılar, olaylar

        Almanya’da pasta deyince şöyle bir adım duracaksınız. Tabii ki pastaneler ve fırınlarda pek güzel ve lezzetli. Çok alalade bir yer olan Galeria-Kaufhof’ın üst katındaki manzaralı teras, bence Frankurt’ta en güzel kahve içilip pasta yenilebilecek yer. Bunun dışında ismini bir türlü hatırlamadığım Römer’de yani Galaria-Kaufhof’tan çıkınca tam karşı sokaktan girince 300 metre sonra sol tarafta bulunan pastane de efsane. Ancak burayı haftanın çok az saati açık bulabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra Patisserie de l’Arabie ve bir Japon kafesi olan IImori de oldukça ilgi çekici.

        https://instagram.com/p/BZq1dd-AuEj/

        Golden October

        Şu an tam zamanı... Bu mevsim Almanya’da Golden October olarak geçiyor. Çünkü havalar serinledi ve ağaçlar sarardı. Kesinlikle etrafı ormanlarla çevrili bu şehri bu mevsim görmelisiniz. Altın rengi, kızıl, kuru yeşil rengi yapraklar ve inanılmaz bir doğa...

        REKLAM

        Main kenarı bisiklet ve yürüyüş

        Bence bir Frankfurt klasiği... Mutlaka fuar çıkışı nehir kenarına kadar inin ve yürüyüş yapın. Yanı sıra bisiklete binebilir, Main Nehri üstünde kano kullanabilir ya da tekneyle gezebilirsiniz. İçinden nehir geçen şehirlerde neden hiçbirini yapmadığımıza şaşırabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ