Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Büşra Develi: Hayatımın merkezinde ben varım

        Büşra Develi, HT Magazin’den Dilara Özey’in sorularını yanıtladı.

        Genç kuşağın gözde oyuncularından biri Büşra Develi, Türkiye’nin Oscar adayı ‘Ayla’daki oyunculuğuyla yıldızını daha da parlattı. Cesur sahneleriyle adından söz ettirdiği internet dizisi ‘Fi’nin devamı ‘Çi’ ise bu akşam platformdaki yerini alacak. Güzel oyuncuyla hem ‘Ayla’yı hem de Bilge karakterini canlandırdığı ‘Çi’ hakkında merak edilenleri konuştuk…

        ‘Tatlı Küçük Yalancılar’ dizisiyle başladığınız kariyerinizde hızlı adımlarla ilerliyorsunuz. Şöhret ve binlerce takipçi üzerinizde baskı yaratıyor mu?

        Sorumluluk demek daha doğru olur. Okuldayken hocalarımız, “Konservatuvar sahnesi hata yapma yeridir” derdi. Bol bol saçmalama özgürlüğümüz vardı. Şu an böyle bir lüksüm yok. Bunun sorumluluğunu hissediyorum. 24 yaşındayım. Erken yaşta iş hayatına atılınca çabuk olgunlaşmak zorunda kalıyorsunuz.

        ‘ŞÖHRET AMACIM DEĞİL’

        Peki şöhret kavramı sizin için ne ifade ediyor?

        Şöhret benim amacım değil, hiçbir zaman da olmadı. Şöhretin bir amaç olmasını sağlıklı bulmuyorum. Şöhretin yapay bir şey olduğunu düşünüyorum. Kimliğine katabileceğin bir şey değil. Şöyle ki, orada boş bir koltuk var, doğru zamanlama ve şansla o koltuğa sen oturuyorsun ama sen olmasan da başkası oturacaktı zaten. O koltuğun dolu olması gerekiyor o kadar. Bu durumu “Ben yaptım işte!” diye düşünerek kendime mal edemiyorum. Şöhretle kendini özel hissetmek büyük illüzyon. Yıkım yaratma potansiyeli de çok yüksek. Ama popülaritenin güzel işlerin içinde var olup yetenekli insanlarla çalışma kapısı açtığını da göz ardı edemem.

        Oyunculukta benimsediğiniz temel kural nedir?

        Oyunculuk o kadar yaşımla, yaşadıklarımla, okuduklarımla, gördüklerimle yani tecrübelerimle şekilleniyor ki bunu formüle etmem çok mümkün değil. Ama kendime ne kadar çok şey katarsam malzeme o kadar zenginleşiyor, bunu biliyorum.

        Yıldızınız parlamışken internet dizisinde rol almak risk değil miydi? İlgi görmeyebilirdi de…

        Risk alabilmek bu sektörde gerçekten çok zor. Risk alabilmek için geniş bir alan ve zaman tanınması lazım, hem oyuncuya hem de yönetmene ama ne yazık ki bizim hiç zamanımız yok. Öncelikle bu iş en çok yönetmen-oyuncu ilişkisi, onu tutturmak lazım. Göze çok güvenmek lazım. Risk alan insanı izlemek çok daha keyifli. İzleyici olarak insanlar şaşırtılmayı istiyor bence.

        BINOCHE’A BENZETİLİYOR

        Hayatınızın merkezine koyduğunuz, size güç veren ve dengenizi koruyan şey ne?

        Hayatımın merkezine her zaman kendi dünyamı koymaya çalışıyorum. İçinde sadece ben ve bana ait şeylerin olduğu, tek başıma kaldığım anları... Dışarıda ne olursa olsun o dünyaya sığınıp güç buluyorum.

        Bir kadın hayatında neyi mutlaka bir kez denemeli sizce?

        Sadece kendisiyle yaşamayı. Kendisiyle yaşadığı ve mutlu olabildiği bir dönemi olmalı mutlaka bir kadının.

        ‘Fi’deki Bilge karakteri çok beğenildi. Onu canlandırdığınız diğer karakterler arasında nereye konumlandırıyorsunuz?

        Oynamaktan çok keyif aldığım bir karakter. Televizyonda çok karşılaşamayacağımız bir kadın, sakin ve derin. Yaşam motivasyonu ve dikkati çok yüksek. Tüm bunların yanında iddiasız. Ben en çok sahip olduklarının yanındaki sakinliğine ve iddiasızlığına hayranım.

        Sizi Juliette Binoche’un gençliğine benzetiyorlar...

        Juliette Binoche çok sevdiğim ve izlemekten büyük keyif aldığım bir aktris. Benzetilmeyi seviyorum.

        ‘Bilge’den çok şey öğreniyorum’

        Bilge ile ortak ve farklı yanlarınız neler?

        Çok ortak bir yanımız yok aslında ama ben Bilge’den çok şey öğreniyorum. Zamana bırakmayı, sakin olmayı, iyi kalmayı. Adım adım değişen bir Bilge göreceksiniz. Bu macera hiçbir karakter için boşuna yaşanmıyor. Bilge de diğer karakterler gibi girdiği yolda, başına gelen olaylarla kişiliğinin bilmediği yönlerini keşfedecek, kendini tanıyacak ve yeni bir Bilge’ye ulaşarak yolcuğunu tamamlayacak.

        ‘Fi’nin devamı olarak çekilen ‘Çi’ bu akşam başlıyor. Serinin ikincisinde Büşra Develi’nin canlandırdığı Bilge karakteri yine kilit bir rolde.

        ‘Oscar adaylığı gurur verici’

        Develi, ‘Ayla’nın 2 haftada 1 milyon barajını geçmesi ve Oscar adaylığıyla ilgili duygularını şöyle ifade ediyor: “Ortada çok ciddi bir emek var. Altı ayda, bin bir zorlukla çekildi. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bunun karşılık bulması, gerek gişede gerekse de Oscar adaylığı hem mutluluk hem de gurur verici.”

        Kadrosunda yer aldığınız ‘Ayla’, sezonun en çok izlenen filmi oldu. Gişe başarısı ve Oscar adaylığı size nasıl hissettiriyor?

        Ortada çok ciddi bir emek var. Film 6 ayda ve çok zor hava şartları altında binbir zorlukla çekildi. Çok büyük bir kadro toplandı. Herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Bunun karşılık bulması mutluluk ve gurur verici. İlk uzun metraj sinema filmimin bu sonuca ulaşması çok motive edici.

        ‘Burak’la hayatı paylaşıyoruz’

        Meslektaşı Burak Deniz’le mutlu bir birlikteliği olan Develi, ilişkisini “Güzel bir ilişki, hayatı paylaşıyoruz” sözleriyle anlatıyor.

        Meslektaşınız Burak Deniz’le mutlu bir beraberliğiniz var...

        Güzel bir ilişki, hayatı paylaşıyoruz. Çalışma saatlerimizin uzunluğundan dolayı görüşemediğimiz çok oluyor. Böylelikle bir araya gelince daha kaliteli vakit geçirmeye, karşındaki insanı değerlendirmeye çalışıyorsun. Bu da bizi besliyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ