Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Cenk Tosun transfer olursa Beşiktaş'ın alternatifleri hazır - Futbol Haberleri

        Haftanın en güzel olayı Beşiktaş-Monaco maçıydı. Vodafone Park’ta seyrine doyum olmaz bir 90 dakika seyrettik. Monaco’da kazanabilirdi de daha fazla hak eden Beşiktaş’tı. Cenk-Babel ikilisi Q7’nin asistlerini değerlendirebilse ilk yarıda bile destansı bir skor ortaya çıkabilirdi.

        Futbolcular mı maç seçiyor, rakibi de güzel futbolu ve galibiyeti düşününce Beşiktaş’ın futbolu mu renkleniyor, hakemler mi oyunu çok durdurmuyor; neyse ne... Bir gerçek var ki bu takım oynuyor.Beşiktaş seyircisi, Vodafone’dan ayrılırken berabere kaldık diye üzülür oldu artık. Bazıları Beşiktaş için‘Gruptan çıkar, bir sonraki turda elenir’diyor ya.. Hiç sanmam. Bu takım kolay pes etmez.

        REKLAM

        Hem de burası Şampiyonlar Ligi. Dünya izliyor. Kulübün bilinirliği, marka değeri artıyor, futbolcunun piyasası yükseliyor. İşin maddi yönü de var tabii. Ciddi bir gelir kapısı. 5 kıta bir Şampiyonlar Ligi etmiyor.5 kıtadaki turnuvalar toplandığında değer, ödül ve popülarite anlamında Şampiyonlar Ligi’nin yanına bile yaklaşamıyor.

        50 MİLYON EURO GELİR

        Ama bu hesapları sezon başında yaptı Beşiktaş yönetimi. Bir planları var ve o plan şu anda kusursuz işliyor. Gözleri daldaki kuşta. Sezona girerken,“Geçen sezon Avrupa kupalarında elde ettiğimiz gelir 36 milyon Euro’yu buldu. Bu sezon UEFA’nın dağıtacağı prim miktarında yüzde 30 artış olacak. Aynı performansı bile ortaya koysak kazanacağımız para 50 milyon Euro’yu bulur. O performansın üzerine çıkarsak da çok daha fazla kazanırız. Sezon boyunca da tek bir futbolcumuza bile borcumuz olmaz”diyorlardı..

        Haklılar. Bir takımın başarısı için olmazsa olmaz şart futbolcunun parasını ödemek. Zamanında ödemek.. Takım karakterli takım da yönetim de haklarını veriyor doğrusu. Bugün itibarıyla futbolculara bir kuruş borç olduğunu sanmam. 50 milyon Euro bandını da neredeyse yakaladılar zaten. Gruptan çıkınca bu para daha da artacak.

        REKLAM

        CENK’E 2 ALTERNATİF

        Beşiktaş gündeminin ana maddelerinden biri de“Devre arasında oyuncu satarlar mı?”sorusu. En başta da Cenk için geçerli. Yöneticiler“satmayız”diyorlar da hiç belli olmaz. Crystal Palace’ın teklifi 14-15 milyon Euro’yu bulmuştu. Cenk gidiyordu ki ödeme planında anlaşma olmadı. Çünkü Fikret Orman paranın neredeyse tamamını peşin istedi. Şu an için 25 milyon Euro’ya kadar teklifler gelebileceği görüşü var yönetimde. Tabii daha üst düzey takımlar, Palace’ın en az bir tık üstündeki Premier Lig kulüpleri verebilir bu paraları. Bu performansla da Cenk bu rakamları görür gibi. Beşiktaş’ın planı var dedim ya. Bu konuda da hazırlıklılar.Duyduğuma göre Cenk’in iki alternatifi şimdiden hazır.

        DÜNYA KUPASI PLANLARI

        Planın başka bir halkası şu..

        Beşiktaş’ın kadrosu genç değil. Yaş ortalaması oldukça yüksek. Bu yapıyı değiştirmedikçe de her yıl kadroya önemli takviyeler yapılmak zorunda kalınacak. Bu nedenle yavaş yavaş yaş ortalaması düşürülecek.

        Nasıl olacak bu?

        Eldeki isimleri parlatıp satarak, yeni takviyeler yaparak. 13 milyon Euro’ya satılan Demba Ba, giderken 7.5 milyon Euro kazandıran Sosa, 7 milyon kazandıran Marcelo örneklerinde olduğu gibi.Bu planlama dahilinde bu sezon önemli bir sezon. Çünkü 2018 yılı Dünya Kupası yılı. Her futbolcu orada boy göstermek istiyor. Sezon içinde ortaya koyacakları performans da bu yolda belirleyici olacak haliyle.

        Q7 Beşiktaş’ta zaten yeniden hayat buldu, Portekiz Milli Takımı’nın en önemli isimlerinden biri oldu. Babel’de artık Hollanda Milli Takımı’na davet alıyor. Negredo’nun da hedefi 2018’de İspanya takımında forma giymek de şanssızlığı Cenk’in en iyi sezonuna denk gelmesi.

        Yoksa başkan o günlerde Lens transferine“lüks kaçar”diye karşı çıktı örneğin. Quaresma’nın alternatifi olarak görüldüğü için alındı. Çünkü sezon sonu Q7 kulübe ciddi paralar kazandırarak gidebilir. Ve bu durum en az 5-6 oyuncu için geçerli...

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ