Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den seçim barajı açıklaması

        CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği seçim barajı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

        "BARAJLI SEÇİM BARAJLI DEMOKRASİ DEMEKTİR"

        Tezcan, "Seçim barajı ile ilgili bizim düşüncemiz çok net. Barajlı seçim, barajlı demokrasi demektir. Biz seçim barajı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Birçok kanun teklifi verdik, seçim barajı hiç olmamalıdır. dedi.

        "BELKİ YÜZDE 3 DÜŞÜNÜLEBİLİR AMA ARZU EDİLEN HİÇ OLMAMASIDIR"

        Şu anki oranın kabul edilebilir olmadığının altını çizen Tezcan, "Israrla belli bir barajda mutabakat aranıyorsa belki yüzde 3 düşünülebilir ama arzu edilen hiç olmamasıdır. Yüzde 10 kabul edilebilir bir baraj değildir." yanıtını verdi.

        BERBEROĞLU HAKKINDAKİ YENİ KARAR

        CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili ilginç bir noktaya geldiklerini dile getiren Tezcan, bu davanın yargının nasıl siyasallaştığının tipik bir örneği durumuna geldiğini savundu.

        "Bu dava, kimsenin güvence altında olmadığının tipik bir örneğidir." diyen Tezcan, şu açıklamaları yaptı:

        "İstinaf mahkemesi hukuka aykırılıkları tek tek anlatarak bozdu, 14. Ağır Ceza Mahkemesi ise 'bu davaya bakmıyorum' dedi. Enis Berberoğlu davası bir ateş topu oldu, kimse elinde tutmuyor. İstinaf da 14. Ağır ceza da topu atıyor. Siz top gezdirirken Berberoğlu hapishanede. Anayasa Mahkemesinin kararları ortada. Çok açık hukuka aykırılık var ortada. Siz 'dosya senin mi benim mi?' diye tartışırken, Enis Berberoğlu hala içeride. Yasa, 'İstinaf Mahkemesinin kararına karşı yerel mahkeme direnme kararı veremezsin' diyor. Eskiden özel yetkili mahkemeler vardı, bunların yerini şimdi özel imtiyazlı mahkemeler almış. Görünen o. Kanunun 'yapma' dediğini yapan bir mahkeme var. Bu mahkeme bu gücü nereden alıyor? Biliyoruz ki bu mahkeme bu davayı açtıran iradeden alıyor. Yapılması gereken bir iş vardır, derhal Enis Berberoğlu tahliye edilmelidir. Bu tartışmanın kurbanı Enis Berberoğlu olamaz. Berberoğlu'nu bu aşamadan sonra bir dakika bile içeride tutmak hürriyeti engelleme suçudur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ