Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnfaz koruma memuru sonuçları açıklandı! İşte CTE sonuçları

        Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından sözleşmeli pozisyonda istidam edilmek üzere 3 bin 611 personel alımı için başvuru sonuçları açıklandı. Peki, CTE sonuçlarına göre İnfaz Koruma Memuru (İKM) sonuçları nasıl öğrenilir? CTE sınavı ne zaman yapılacak?

        CTE SONUÇLARI AÇIKLANDI! İKM SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 3 bin 222 infaz ve koruma memuru, 89 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 58 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 91 teknisyen, 75 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 34 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 3 bin 611 personel alımı için gerçekleştirilen başvuru sonuçları açıklandı.

        REKLAM

        Adaylar CTE, İKM başvuru sonuçlarına, başvuru işlemini gerçekleştirdiği adalet komisyonlarının resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

        CTE SINAVI NE ZAMAN?

        Sözleşmeli infaz ve koruma memuru, büro personeli (ceza infaz kurumu katipliği), teknisyen, diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (şoför, aşçı ve kaloriferci) sözlü sınavı 25 Aralık 2017 ve devam eden günlerde yapılacak. Alınacak personel sayısı ve unvanına göre sözlü sınavın tarihleri sınavı yapacak ilgili sınav merkezince belirlenerek ilan edilecektir. Sınav sözlü ve uygulamalı olarak yapılacak.

        SÖZLÜ SINAV KONULARI NELER?

        a) İlgilinin atanacağı kadronun gerektirdiği mesleki bilgi (40 puan),

        b) Atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi (20 puan),

        c) Genel kültür (20 puan),

        d) Bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği (20 puan),

        konularından oluşmaktadır.

        Adayın sözlü sınavda başarılı sayılabilmesi için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alması gerekecektir.

        Şoför pozisyonuna alınacak adayların mesleki bilgisi tespit edilirken araç başında ve araç kullanma becerisi ölçülmek suretiyle yapılacaktır.

        Aşçılık sözlü sınavında; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde görevli öğretmen, uzman veya usta öğreticilerinden veya diğer resmi kurum ve kuruluşlarda aşçılık unvanında görevli kişilerin görüşüne başvurulabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ