Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı Büyük tuzak gazayı erteleyecek mi?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanı yayımlandı. Yayımlanır yayımlanmaz büyük merak uyandıran fragmanda büyük savaşın başlayacağı anlaşılıyor. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanında en çok dikkat çeken olay ise alplerin büyük bir ihanet sonrası pusuya düşmesi. Pusuya düşen alpler arasında yer alan Samsa Alp ile, Ares'in önemli komutanı Titan'ın çarpışması da çok konuşuldu. Diriliş izleyicileri, "Samsa Alp ile Titan'ın savaşının kazananı kim olacak? Samsa Alp ölecek mi?" sorularının cevaplarını merakla bekliyor. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümü 10 Ocak 2018 Çarşamba Günü saat 20.00'da TRT 1 ekranlarında olacak. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanı ve tüm detaylar haberimizde...

        REKLAM

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM 2. FRAGMAN: ERTUĞRUL BEY'DEN GAZA EMRİ!

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanı; Ertuğrul Bey'in Hanlı Pazar'da, 'Türk Beyleri'yle istişarede bulunduğu Türkmen Toyu ile başlıyor. Ertuğrul Bey toyda gaza yolunda birlik ve beraberlik mesajı veriyor. Ertuğrul Bey, "Bütün Türk obaları, bu zaferi paylaşmalıdır. Alplerimizin pusatları şakırdamalı, atlarımızın nalları toprağı sarsmalıdır." sözleriyle Türkmen Obaları ile tek yumruk olmaları gerektiğini vurguluyor.

        Ertuğrul Bey gazanın kolay olmayacağını ve gaza sırasında Ares'in de obalara karşı saldırıya geçebileceğini biliyor. Bu duruma da önlem alman isteyen Ertuğrul Bey, Kayı Beyleri'ni topluyor ve obanın zaafa düşmemesi için uyarılarda bulunuyor. Beylerle bilgi alışverişinde bulunan Ertuğrul Bey, "Sadece Alpler değil, geride kalan herkes cenk vaziyetine geçsin" diyerek obadaki güvenlik durumunu alarm seviyesine çıkarıyor.

        REKLAM

        Fragmanda, kılıç yapımına başlandığı görülüyor. Diriliş Ertuğrul'u 4 sezondur izleyenlerin bileceği üzre, Demirci Deli Demir'in ölümüne kadar cihanın en iyi kılıçlarını yapan oba, Kayı Obası'ydı. Dizide kılıç yapımına çok büyük bir zaman ayrılmıştı. Savaş pozisyonuna geçilmesiyle birlikte özlenen kılıç yapımı sahneleri 101. bölüm itibarı ile yeniden başlayacak gibi görünüyor.

        ARES: "TÜRKLERİ MAHVEDECEĞİM"

        Savaş hazırlıklarını yapan yalnızca Kayı Obası değil elbette. Ertuğrul Bey gibi, Ares'te savaşı açık açık ilan etti. Karacahisar Kalesi'ni savunmak ve Türklerin gücünü kırmak isteyen Ares, surlar arkasında kurnaz planlar geliştiriyor. Ares, "Bu savaş hiç de uzun sürmeyecek, ilk hamlemde Türkleri püskürtüp mahvedeceğim." diyerek savaş için büyük hazırlık yaptığının mesajını veriyor.

        BÜYÜK İHANET: ALPLER PUSUYA DÜŞÜYOR

        Diriliş Ertuğrul'un geride kalan 100 bölümünde en çok yaşanan hiç kuşkusuz, Türklerin birbirine olan ihanetleri. Birçok kez ihanetlerle sarsılan Ertuğrul Bey, bir kez daha büyük ihanete uğramış gibi görünüyor. Fragmanda, Ertuğrul Bey'in savaş için büyük hazırlıklar içinde olduğu görülüyor. Mancılık sistemiyle ilgili çalışmalar görülürken, alpler Ares'in askerleri tarafından pusuya düşürülüyor. Çok sayıda alpin ağır yaralandığı ve öldüğü görülen fragmanda, savaş için hazırlanan mancılık aletleri de yağmalanıyor.

        REKLAM

        SAMSA ALP VE TİTAN'IN CENKİ, SAMSA ALP ÖLECEK Mİ?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanda en çok dikkat çeken detay pusuya düşen alplerin içinde bulunan Samsa'nın Titan ile cenk etmesi. Titan, Oba'da Ertuğrul'un oğlu Gündüz'ü kaçırdığında duruma engel olamayan Samsa büyük üzüntü yaşamıştı. Samsa'yı Titan konusunda uyaran Ertuğrul Bey'de cezayı Samsa'ya kesmiş, tokat attıktan sonra da gözüme görünme diyerek sert bir şekilde uyarmıştı. Titan'a büyük öfke besleyen Samsa, pusuya düştükleri yerde Titan'ı karşısında buluyor. Titan ile Samsa'nın kapışmasında kimin kazanacağı merakla beklenirken, birçok Diriliş Ertuğrul izleyicisi, "Samsa alp ölecek mi?" sorusunun cevabını merakla bekliyor.3.sezonda Tuğtekin Bey'in alpi olarak diziye katılan Samsa Alp, Tuğtekin Bey'in, Noyan tarafından öldürülmesi sonrası Ertuğrul Bey'in alpleri arasına katılarak Söğüt bölgesine göç etmişti.

        REKLAM

        GAZA HAZIRLIKLARINI ARES'E SIZDIRAN BAHADIR BEY Mİ?

        Alplerin, Ares'in askerleri tarafından pusuya düşürüldüğü sırada Bahadır Bey, gülerek ağaçların arkasından olayı izliyor. Ertuğrul'un itibarını sarsması ve Çavdar Obası'na Bey olmasını engellemesi nedeniyle büyük kin duyan Bahadır Bey, Ares'ten destek teklifi almıştı. Ares'e henüz cevap vermeyen Bahadır Bey'in, Ares ile iş birliği teklifini kabul ederek alplerin pusuya düşmesine neden olması muhtemel. Bahadır'ın, "Bu bizim son şansımızdır. Ertuğrul, zafer hülyasında yüzerken, onu hezimete boğacağım" sözleri de ihanetin mesajı olarak yorumlanabilir.

        ERTUĞRUL BEY: EY DÜŞMANDAN DAHA ZALİM İHANET, SANA BU TOPRAKLARI DAR EDECEĞİM

        Alplerinin pusuya düştüğünü öğrenen Ertuğrul Bey, olayın yaşandığı yere gelir ve katledilen alpleri ve yağmalanan hazırlıkları görür. Büyük bir ihanetin olduğunu anlayan Ertuğrul Bey, "Hey, düşmandan daha zalim ihanet! Sana bu toprakları dar edeceğim." diyerek, ihanet edenin peşine düşeceğinin ve cezayı keseceğinin mesajını veriyor.

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM FRAGMANI: ARES'İN İDAM ETTİKLERİ KİM?

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı yayımlanır yayımlanmaz en merak edilen detay, Ares'in Karacahisar Kalesi'nde yüzü net olarak görünmeyen birilerini idam etmesi oldu. "Ares kimi idam ediyor" sorusu Diriliş hayranları arasında en çok merak edilen ve cevabı araştırılan soru oldu. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında Ares'in idam ettikleri çok büyük olasılıkla Ertuğrul Bey'in Karacahisar'a sızdırdığı alpler. Ares, Ertuğrul'un oğlunu Kale'den kurtarması ile çılgına dönmüş ve kırmızı alarm durumuna geçmişti.

        ERTUĞRUL BEY GAZA İÇİN TÜRKMEN BEYLERİNİ TOPLUYOR

        "O soysuzun cezasını kesme vakti gelmiştir. Gayret bizim, zafer Allah'ındır. Bu gazayla Konstantiniyye'nin fetih yolunu açmış olacağız. Hedefimiz güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır!" diyen Ertuğrul Bey, Uç Beyi olarak gazayı resmen ilan ediyor. Ertuğrul'un sözlerinden, gazanın sadece Karacahisar ile sınırlı kalmayacağı da net şekilde anlaşılıyor.

        REKLAM

        BAHADIR BEY'İN BEKLEDİĞİ GÜN GELDİ

        Uzun zamandır Aslıhan ve Turgut Alp'i devirerek Çavdar Obası'nın başına geçmeyi düşleyen Bahadır için harekete geçme zamanı. Oğlu Sancar'ı hazır olması konusunda uyaran Bahadır Bey,"Gün bu gündür. Emir verdiğimde obayı basacaksın" sözleriyle harekete geçme emrini veriyor.

        SANCAR ÇAVDAR OBASI'NI BASIYOR, ASLIHAN HATUN ÖLECEK Mİ?

        Babası Bahadır Bey'in emriyle harekete geçen Sancar, Turgut'un obada olmamasını fırsat bilerek obaya saldırıyor. Hazırlıksız yakalanan Çavdar Obası alpleri, Sancar'a engel olamıyor. Sancar önce obayı sonra da otağı ele geçiriyor. Sancar'a direnen Aslıhan aldığı darbeyle yere yığılıyor. Bahadır Bey, Bey Otağı'na kuruluyor. "Aslıhan Hatun'un sonu ne olacak, Sancar'ın elinden kurtulabilecek mi yoksa Aslıhan Hatun ölecek mi?" bu soruların cevapları Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümde belli olacak.

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümüyle 10 Ocak 2018 Çarşamba Günü saat 20.00'da TRT 1'de başlayacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ