Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı: Titan ve Samsa karşı karşıya

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümüyle 1 hafta aradan sonra tekrar start alacak. Bilindiği üzere Diriliş Ertuğrul'un merakla beklenen yeni bölümü yılbaşı nedeniyle bir hafta ertelenmişti. Diriliş Ertuğrul izleyicileri şimdi merakla yeni bölümü bekliyor. Geçtiğimiz çarşamba günü Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümüne ait ikinci fragmanın da yayımlanmasıyla dizide bu hafta olacaklar iyice kafaları karıştırdı. Dizinin yeni bölüm fragmanında en çok merak uyandıran sahne Titan ile Samsa'nın cenk sahnesi. Bu sahne sonra pek çok kişi Samsa Alp ölecek mi sorusunun cevabını arıyor. Peki Diriliş Ertuğrul'un 101. bölümünde Samsa Alp ölecek mi? Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanı karşınızda...

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM 1.FRAGMANI VE YAŞANACAKLAR

        4 sezondur çarşamba günleri TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve her bölümünde izleyici sayısını dahada arttıran Diriliş Ertuğrul, geçtiğimiz hafta 100. bölümünü yayınladı. Diriliş Ertuğrul 100. bölümün sona ermesinin hemen ardından 101. yeni bölümün fragmanı izleyicilerin beğenisine sunuldu. Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölümüne ait 1. fragmanda şunlar dikkat çekiyor.

        Diriliş Ertuğrul dizisini takip edenlerin yakından bildiği üzere Ertuğrul Bey, 3. sezonun son bölümlerinden itibaren Karacahisar Kalesi'nin fethini gerçekleştirmek için planlar yapıyor. Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ni fethetmek için 99. bölümde harekete geçecekken Turgut Alp'in ve Aslıhan Hatun'un zehirlenmesiyle planlar suya düşmüştü. Ertuğrul Bey, 100. bölümde bir kez daha Kale'nin fethi için harekete geçti ancak bu kez de oğlu Gündüz Alp, Karacahisar Kalesi Tekfuru Ares'in emriyle Kayı Obası'ndaki casus Titan tarafından kaçırıldı. Oğlunu Kale'ye sızarak kurtarmayı başaran Ertuğrul Bey'in, Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanında bütün Türkmen Beylerini Hanlı Pazar'da topladığı görülüyor.

        Ertuğrul Bey, Türkmen Beylerine yaptığı konuşmada,"O soysuzun cezasını kesme vakti gelmiştir. Gayret bizim, zafer Allah'ındır. Bu gazayla Konstantiniyye'nin fetih yolunu açmış olacağız. Hedefimiz güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar olan tüm cihandır!" diyerek Karacahisar Kalesi'ne gaza etme vakti geldiğini belirtiyor.

        Diriliş Ertuğrul'a 4. sezonda katılan Bahadır Bey, bilindiği üzere Aslıhan Hatun'un yönettiği Çavdar Obası'nda hak iddia ederek hain planlar yapıyor. Bahadır Bey'e fırsat vermemek için çabalayan Aslıhan Hatun ve Turgut Alp, Ertuğrul'un da desteğiyle şu ana kadar Bahadır Bey'e fırsat vermemişti. Ancak fragmanda Bahadır Bey oğlu Sancar'a, "Gün bu gündür. Emir verdiğimde obayı basacaksın" diyor ve bunun üzerine harekete geçen Sancar öncülüğündeki Alpler, Turgut'un da olmamasını fırsat bilerek, Bey Otağı'nı ve Çavdar Obası'nı ele geçiriyor. Sancar'a direnmeye çalışan Aslıhan'ın aldığı darbeyle bayılması da. Aslıhan'ın başına gelecekler konusunda merak uyandırıyor.

        Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanının devamında, Ertuğrul Bey'in öncülüğündeki Kayı Alpleri ve Turgut Alp önderliğindeki az sayıda Çavdar Alpi buluşarak atlarını dört nala sürüyorlar.Çok büyük olasılıkla Bahadır'ın Oba'yı ele geçirmesi üzerine durumdan haberdar olan Turgut, ahvali Ertuğrul Bey'e iletiyor ve Çavdar Obası'nı kurtarmak için harekete geçiyorlar.

        Fragmanda en çok dikkat çeken ve merak edilen sahne ise, Ares'in Kale'de kimleri idam ettiği... Ares, 100. bölümde Ertuğrul'un Kale'ye sızdırdığı alpler için yakalama emri vermişti. Muhtemelen alpler, kaldıkları evde yakalanacaklar. Ares, alpleri güç gösterisi yapmak için idam edecek.

        Ertuğrul Bey fragmanın sonunda, "Hedefimiz, güneşin doğduğu topraklardan, battığı topraklara kadar tüm cihandır" sözü gazanın Karacahisar Kalesi'yle sınırlı kalmayacağının ilk mesajı denilebilir.

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101. YENİ BÖLÜM 2. FRAGMANI VE YAŞANACAKLAR

        Diriliş Ertuğrul'un bir hafta yayımlanmaması sonrası izleyiciler 2. fragmanın yayınlanması ile teselli buldu. Geçtiğimiz çarşamba günü yayımlanan fragman kısa sürede büyük merak uyandırdı. İşte Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm 2. fragmanında yaşananlar...

        Ertuğrul Bey, Türkmen Beylerini topladıktan sonra gaza hazırlıkları hız kazanıyor. Artık Ares de, Ertuğrul da açık açık birbirine savaş ilan etmiş durumda denilebilir. Ertuğrul Bey, gaza sırasında obasının hazırlıksız yakalanmaması için tüm Kayı Obası'nı "Sadece Alpler değil, geride kalan herkes cenk vaziyetine geçsin" şeklinde uyarıyor. Fragmanda cenk için kılıç yapımına başlandığı da görülüyor. Diriliş Ertuğrul'da Deli Demir karakteri veda ettikten sonra ilk kez kılıç yapımı gösteriliyor. Bu da savaş hazırlıklarının en önemli işaretlerinden.

        Cenk için hazırlanan yalnızca Ertuğrul Bey değil tabi ki! Karacahisar Tekfuru Ares'te Ertuğrul'a karşı koymak için Kale'de olağanüstü hal ilan etmiş durumda. Ares, "Bu savaş hiç de uzun sürmeyecek, ilk hamlemde Türkleri püskürtüp mahvedeceğim." sözleriyle çok kurnaz bir plan kurduğunun ilk sinyallerini veriyor.

        Ertuğrul Bey, Selçuklu Uç Beyi olarak topladığı Türkmen Beylerine yaptığı konuşmada, "Karacahisar, Nikea, Konstantiniyye, bize dar gelir, gayemiz Allah'ın adaletini yeryüzüne yaymaktır." diyerek gaza hedefini bir kez daha yineliyor. Karacahisar'ın başlangıç olduğunu belirtiyor.

        Ertuğrul Bey, Karacahisar'ın fethinin sadece Kayı Obası'nın değil tüm "Türkmenler Obaları"nın başarısı olacağını, "Bütün Türk obaları, bu zaferi paylaşmalıdır. Alplerimizin pusatları şakırdamalı, atlarımızın nalları toprağı sarsmalıdır." sözleriyle belirtiyor.

        4 sezondur birçok kez olduğu gibi bir ihanet sonucu Kayı Alpleri pusuya düşüyor. Çok sayıda yaralı ve şehit verildiği görülüyor. Ancak birçok kişinin en merak ettiği soru baskın sırasında Titan ile Ertuğrul'a, Tuğtekin Bey'in yadigarı olan Samsa Alp'in cenk ettiği sahne sonrası cenki kimin kazandığı.Dizinin en merak edilen konusu"Samsa Alp ölecek mi?" olacak gibi görülüyor. Titan'ın, Bizans'ın en önemli komutanlarından olduğu biliniyor. Samsa ise, Ertuğrul'un önemli alplerinden birisi. Ancak olay yerinde birçok alpin öldüğü ve Ertuğrul Bey'in üzgün bakışları göz önüne alınırsa, Samsa Alp diziye veda ediyor veya ağır yaralı olarak bulunacak.

        Ertuğrul Bey Diriliş Ertuğrul 101. yeni bölüm fragmanının son sahnesinde alplerin baskın yediği yere gelerek, "Hey, düşmandan daha zalim ihanet! Sana bu toprakları dar edeceğim" sözü baskını ardında bir ihanet olduğunu net şekilde ortaya koyuyor.

        Bahadır Bey'in baskın sırasında gülerek ağaç arkasına saklanması, Ares ile Bahadır Bey'in iş birliği yaptığının işareti.

        DİRİLİŞ ERTUĞRUL 100. BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

        Diriliş Ertuğrul 100. bölümde, Ertuğrul Bey, Karacahisar Kalesi'ne baskın için planını yaparak yola çıktı. Karacahisar Kalesi'ne, Nikea'dan gönderilen tüccar Niko'nun yanındaki destek birlikleri, Karacahisar'daki casus "Atsız Bey" sayesinde öğrenen Ertuğrul, ilk olarak bu birlikleri yok etmek için harekete geçti. Birlikleri yok ettikten sonra, Haçlı kıyafetlerini giyerek Kale'ye sızma planı yapan Ertuğrul Bey planını kusursuzca işletti ve hem Niko'yu ele geçirdi, hem de Karacahisar'ı güçlendirecek olan muhafızları etkisiz hale getirdi.

        Kale'nin yakınlarında bir mağarada saklanan ve sabahın ilk ışıklarıyla Kale'ye sızmayı bekleyen Ertuğrul Bey, hiç hesapta olmayan bir şekilde oğlunun kaçırıldığı haberini aldı. "Türkleri bu topraklardan yok edeceğim" diyerek her fırsatta hain planlar yapan Bizans'ın Karacahisar Kalesi tekfuru Ares, bilindiği üzere 99. bölümde Titan adlı bir şövalyeyi Kayı Obası'na saldırıya uğramış bir tüccar kılığında sızdırmıştı. Titan, Ertuğrul'un Karacahisar'ı fethedeceğini Gündüz'den öğrenir öğrenmez, Gündüz'ü kandırarak Oba'dan kaçırdı.

        REKLAM

        Ares, Gündüz kozuyla Ertuğrul'un Kale'ye düzenleyeceği gazanın önüne geçmeyi başardı. Titan'ın, Gündüz'ü, Ares'e getirdiği sırada, elinde taş parçası bulunan Gündüz, Ares'in gözüne vurmuş ve 99. bölüm orada son bulmuştu. Diriliş Ertuğrul 100.bölümde Gündüz'den aldığı darbe sonucu Ares'in gözünün kör olduğu ortaya çıktı. Ares, bu duruma karşı öfkesine yenik düşerek Gündüz'ü öldürmek istedi, ancak Titan ve Maria bu duruma engel oldu.

        Ertuğrul Bey, haberi alır almaz, oğlunu kurtarmak için planlar yapmaya başladı. Ares'e, çocuğunun onun elinde olduğunu bilmediğini düşündürmeye çalışan Ertuğrul Bey, tüccar Niko'nun kılığına girmiş olan Atsız Bey'den Gündüz ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra, Bamsı ve Atsız Bey'le, Karacahisar Kalesi'ne sızdı. Bamsı'nın dikkati ile Maria'nın aslında Ares'e düşman olduğunu farkeden Atsız Bey, Maria'nın yardımıyla Ertuğrul Bey'i zindana götürdü.

        Gündüz'ü kurtaran Ertuğrul Bey ve Bamsı, Kale'den Gündüz'ü de alarak sağsalim Kayı Obası'na ulaştı. Kale'deki Alpler, Kale'nin fethi için Kale'de saklanmaya devam etti. Niko rolündeki Atsız Bey'de kendini olayların dışındaymış gibi göstermeyi başardı. Yaralanan Maria da olaylarla ilişkisi yokmuş gibi Kale'de kalmayı başardı.

        Gözlerimizi Çavdar Obası'na çevirdiğimizde ise Bahadır Bey'in, Oba'yı ele geçirmek için hain planlarını görüyoruz. Diriliş Ertuğrul 100. bölümde Bahadır Bey, Oba'yı ele geçirmek için harekete geçiyor ve oğlu Sancar komutasındaki Alpler ile Oba'yı kuşatmayı planlıyor. Bu duruma karşı uyanık olan Turgut, en güvendikleri Çavdar Alp'i olan Kırca'yı Bahadır'ı takip etmekle görevlendiriyor.

        Bahadır Bey'in oğlu Sancar'la, Oba'ya saldıracağını öğrenen Kırca, tam oradan uzaklaşacakken, Bahadır ve Alpler tarafından yakalanarak öldürülüyor. Olayın izini sürerek Kırca'ya ulaşmaya çalışan Turgut ve Alpleri, Bahadır'ın emri ile oğlu Sancar tarafından eşkiya kılığında pusuya düşürülüyor.

        Pusuda birçok Çavdar Alp'i şehit olurken Turgut yiğitliğiyle bir Alp'i ile sağsalim kurtuluyor ve Bahadır'ın oğlu Sancar'ı hafif şekilde yaralıyor. Oğlundan haber bekleyen Bahadır Bey, istediği haberi alamayınca Oba'yı ele geçirme planını ertelemek durumunda kalıyor. Tehlikenin farkında olan Turgut ve Aslıhan Hatun, Oba'daki Alp sayısını ve güvenliği artırıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ