Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan'dan domuz başına kınama, Atina'daki mescidin önünde kesik domuz başın bırakılmasına Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi, Bakanlığın açıklamasında, eylemin sadece Müslümanlara değil, tüm Yunan toplumuna da bir hakaret niteliğinde ol

        Bakanlığın açıklamasında, eylemin sadece Müslümanlara değil, tüm Yunan toplumuna da bir hakaret niteliğinde olduğu belirtildi.

        Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, başkent Atina'da Yunan-Arap Kültür Merkezi'ne kesik domuz başı bırakılmasını "Nefret ve hoşgörüsüzlüğü yaymayı hedefleyen iğrenç ve tahrik edici hareket" olarak nitelendirdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'eylemin sadece Müslümanlara değil, tüm Yunan toplumuna da bir hakaret niteliğinde' olduğu belirtilerek, "Yunan-Arap Kültür Merkezi önünde meydana gelen olayı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

        Bir bölümü mescit olarak kullanılan Yunan-Arap Kültür Merkezi'ne yapılan bu saldırının Yunan halkı ile Arap ve İslam dünyası arasındaki geleneksel iyi ilişkileri bozamayacağı belirtilen açıklamada, olayın faillerinin en kısa zamanda bulunup yetkili adli makamlara sevk edileceğine inandıkları da kaydedildi.

        Cuma günü, Atina'da, Moshato semtindeki Yunan-Arap Kültür Merkezi'nin önünde kesik domuz başı bulunmuştu. Cuma namazına gelen Müslümanlar tarafından fark edilen olayda, kimliği belirlenemeyen saldırganlar mescidin kapısına boyayla haç işareti çizmiş, duvarlara da küfürlü yazılar yazmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ