Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Kuzey Irak Parlamentosu'ndan Peşmerge'ye Kobani izni çıktı, Kuzey Irak Parlamentosu'ndan Peşmerge'ye Kobani izni, Kuzey Irak Parlamentosu Peşmerge'nin Kobani'ye geçişine onay verdi.

        Kuzey Irak Parlamentosu Kobani'ye Peşmerge güçlerinin gönderilmesini oy birliğiyle kabul etti. Kuzey Irak Parlamentosu'nda yapılan oylamada Peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişi için onay verildi.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden yapılan açıklamada Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği bildirilmişti.

        200 KİŞİ BÖYLE SEÇİLECEK

        Öte yandan Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili Muhammed İlhanlı, Kobani'ye gidecek yaklaşık 200 Peşmergenin daha çok ağır silah kullanacak kişilerden seçileceğini belirtti.

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki kapalı oturuma katılan İlhanlı, yaptığı açıklamada "Kobani'ye gönderilecek yaklaşık 200 Peşmerge, ağır silahlarla gidecek ve ağır silah kullanacak. Daha çok manevi ve lojistik bir destek olacak" dedi.

        Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani'ye geçeceğini ifade eden İlhanlı, "Batı ülkelerinden gelen yeni silahların bir kısmı, bu Peşmergelerle bölgeye gönderilecek. Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri (YPG) bu silahları kullanamıyor. Peşmerge, ağır silah kullanmak suretiyle YPG'ye destek verecek" diye konuştu.

        İlhanlı, parlamentodaki kapalı oturumda konuşan Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'in, "Mesut Barzani, başından beri Türkiye ve ABD ile sürekli irtibatta. Peşmerge, bölgeye gitmeye hazır" şeklindeki sözlerini de aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ