Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Alman bakandan Türkiye örneği, Alman Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye örneği, Frank-Walter Steinmeier'dan Türkiye örneği.

        Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile ABD Dişışleri Bakanı John Kerry, Berlin'de bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, IŞİD'e yabancı savaşçı katılımının engellenmesi konusu gündemdeydi.

        İkili, koalisyon ülkelerinin, bunun için istihbarat paylaşımı konusunda daha çok işbirliği yapmaları gerektiğini söylerken, Alman bakan Steinmeier ilginç bir örnek verdi.

        "Yabancı savaşçılara yönelik önlem almak sanıldığı kadar kolay değil. Güvenlik ve istihbarat konularında daha yakın işbirliği yapılsa bile, gençlerin hareketlerini izlemek, savaşa katılmalarını önlemek kolay değil" diyen Steinmeier, Türkiye örneğini şu sözlerle aktardı:

        "Her yıl on binlerce genç Türkiye'ye gidiyor. Ama biz bunların tatile mi gittiklerini, bunlar arasında başka amaçlarla bu bölgeye seyahat edenler olup olmadığını bilmiyoruz.

        Sayın Kerry'nin belirttiği gibi, ABD ve Almanya güvenlik birimleri, polis güçleri arasında, kuvvetli bir işbirliği var. Ama Almanya ve Türkiye arasında da bu işbirliğine ihtiyacımız var.

        IŞİD'e katılacaklarını düşündüğümüzden, yüzlerce gencin çıkışını önledik. Ama Almanya seyahat özgürlüğü olan bir ülke ve gençlerimiz de gezmeyi seviyor. Ülkeler, yetkililer arasında bu istihbaratlar paylaşılırsa, savaş cephesine gideceklerin seçilmesi kolaylaşır."

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ