Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema 96. Oscar Ödülleri'ne 'Oppenheimer' damga vurdu: En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu dahil 7 ödül! - 2024 Oscar

        96. Oscar Ödülleri ABD’nin Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Sinema endüstrisinin en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Akademi Ödülleri’nin ana sunuculuğunu Jimmy Kimmel üstlendi.

        Jimmy Kimmel
        Jimmy Kimmel

        Emily Blunt, Ryan Gosling, Arnold Schwarzenegger, Danny DeVito, Ariana Grande, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Tim Robbins, Sam Rockwell, Nicolas Cage, Matthew McConaughey, Ben Kingsley, Charlize Theron, Jennifer Lawrence gibi ünlü isimler de ödül vermek için sahneye çıktı. Gecenin en önemli ödülü En İyi Filmi ise efsanevi oyuncu Al Pacino sundu.

        İSRAİL KARŞITI GÖSTERİLER VARDI

        Oscar töreni öncesinde Los Angeles sokaklarında İsrail karşıtı gösteriler vardı. 'Soykırıma ödül yok' pankartlarıyla Gazze'ye destek veren protestocular yolları kapadığı için aralarında Barbie'nin yıldızı Margot Robbie'nin de olduğu bazı ünlüler trafikte kaldı ve törenin başlaması gecikti. 'En İyi Uluslararası Film' dalında ödül alan The Zone of Interest filminin yönetmeni Jonathan Glazer teşekkür konuşmasında İsrail ile Filistin'de yaşananlara dikkat çekip "Filmimiz insanlıktan çıkmanın en kötü noktaya vardığını gösteriyor" dedi. Bu arada Mark Ruffalo, Billie Eilish, Rammy Youssef, Mahershala Ali gibi yıldızlar kırmızı halıda Gazze için ateşkes rozeti taktı. Youssef kırmızı halıdaki konuşmasında, "Çocukları öldürmeyi bırakın... Filistin için kalıcı adalet ve barış istiyoruz" dedi.

        Mark Ruffalo
        Mark Ruffalo

        HOLLYWOOD YILDIZLARINDAN "GAZZE'DE ATEŞKES" BROŞU

        Öte yandan aralarında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish gibi ünlü Hollywood yıldızlarının bulunduğu bazı oyuncular salona "Gazze'de ateşkes" talebini sembolize eden kırmızı broşlarla geldi.

        Kırmızı Halı üzerinde poz veren oyuncular, sinema oyuncularının Gazze'de ateşkes çağrısıyla oluşturdukları Artists4Ceasefire platformu kapsamında kırmızı broşlarla kameralara poz verdi.

        Cillian Murphy
        Cillian Murphy

        Oppenheimer, 2004 yılındaki Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'nden bu yana en çok hasılat yapan 'En İyi Film' ödülü kazanan film oldu. Aynı zamanda 1960 yılındaki Ben Hur'dan bu yana en iyi film, erkek oyuncu ve yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazanan ilk film oldu.

        En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül alan Cillian Murphy ödülünü dünyanın dört bir yanındaki barış yanlılarına adadı: "Atom bombasını yaratan adam hakkında bir film yaptık ve iyisiyle kötüsüyle artık Oppenheimer'ın dünyasında yaşıyoruz. Bu yüzden bunu her yerdeki barışı savunanlara ithaf etmek istiyorum.”

        Da’Vine Joy Randolph
        Da’Vine Joy Randolph
        REKLAM

        En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ödül kazanan Da’Vine Joy Randolph'un teşekkür konuşmasındaki "Hep farklı biri olmayı dilemiştim oysa şimdi sadece kendim olmaya ihtiyacım olduğunu anladım" sözleri ayakta alkışlandı.

        "VETERİNERİM, EŞİM SUSAN DOWNEY'E TEŞEKKÜR EDERİM"

        Favori olduğu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödülü kazanan Robert Downey Jr. ödül konuşmasında, "Sırasıyla berbat çocukluğuma ve Akademi'ye teşekkür ediyorum. Ve veterinerim, eşim Susan Downey'e de teşekkür ederim. Beni bir sokak hayvanı olarak buldu ve severek hayata döndürdü" dedi.

        Robert Downey Jr.
        Robert Downey Jr.

        "LÜTFEN ARKA TARAFA BAKMAYIN"

        En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Emma Stone, gözyaşları içinde yaptığı teşekkür konuşmasında "Bu benimle ilgili değil, parçaların toplamından daha büyük bir şey yaratmak için bir araya gelen bir ekiple ilgili" dedi. La La Land'den sonra ikinci kez bu ödüle layık görülen Stone, Ryan Gosling I'm Just Ken şarkısını söylerken elbisesinin arkasının patladığını belirtip ekledi: "Lütfen arka tarafa bakmayın..."

        Emma Stone
        Emma Stone

        John Cena, En İyi Kostüm Tasarımı ödülünün anonsunu çırılçıplak yaptı. Cena'ya sahnede perdeden bir elbise giydirildi.

        Finneas O'Connell-Billie Eilish
        Finneas O'Connell-Billie Eilish

        'En İyi Şarkı' dalında Barbie filminden 'What Was I Made For?'la Oscar kazanan Billie Eilish (22) ile Finneas O'Connell (26) 30 yaşına gelmeden 2 Oscar kazanan en genç sanatçılar oldular. İkili, önceki Oscar'larını James Bond filmi 'No Time to Die'la kazanmıştı.

        I'M JUST KEN ŞARKISIYLA GECEYE DAMGA VURDU

        Geceden umduğunu bulamayan Barbie'nin yıldızı Ryan Gosling, pembe renkli, taşlarla süslü takım elbisesi, pembe eldiveniyle seslendirdiği 'I'm Just Ken' şarkısıyla geceye damga vurdu. Dakikalarca ayakta alkışlanan Gosling'e sahnede Guns'N Roses'un gitaristi Slash eşlik etti.

        Japon sineması gecenin kazananları arasındaydı. En İyi Animasyon dalında büyük usta Hayao Miyazaki'nin 'Çocuk ve Balıkçıl'ı, En İyi Görsel Efekt dalında ise Godzilla Mius One dev bütçeli yapımları geride bırakıp Oscar'a uzandı.

        'Çocuk ve Balıkçıl'
        'Çocuk ve Balıkçıl'

        Bazı yapımcıların istememesi nedeniyle Oscar gecesine katılamayacağı söylenen 'Bir Düşüşün Anatomisi' filminin yıldızlarından Messi adlı köpek de tören salonunda yerini aldı. Jimmy Kimmel törenin açılış konuşmasında seyirciler arasında oturan Messi'yi gösterip, "Gerard Depardieu'dan bu yana böyle kusmuk yiyen bir Fransız aktör görmemiştim" dedi.

        DOLUNAY KATİLLERİ VE MAESTRO ELİ BOŞ GECEDEN AYRILDI

        10 dalda aday olan Martin Scorsese'nin 'Dolunay Katilleri', 7 dalda aday olan Breadley Cooper'ın Maestro'su geceden eli boş ayrıldı.

        'Dolunay Katilleri'nde hikayeleri anlatılan Osage yerlileri Oscar gecesinde sahnedeydi.
        'Dolunay Katilleri'nde hikayeleri anlatılan Osage yerlileri Oscar gecesinde sahnedeydi.

        İŞTE OSCAR'IN KAZANANLARI

        EN İYİ FİLM

        Oppenheimer

        REKLAM

        EN İYİ YÖNETMEN

        Christopher Nolan (Oppenheimer)

        EN İYİ KADIN OYUNCU

        Emma Stone (Poor Things)

        EN İYİ ERKEK OYUNCU

        Cillian Murphy (Oppenheimer)

        EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU

        Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers)

        EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU

        Robert Downey Jr. (Oppenheimer)

        Robert Downey Jr.
        Robert Downey Jr.

        EN İYİ ÖZGÜN SENARYO

        Justine Triet ve Arthur Harari (Anatomy of a Fall - Bir Düşüşün Anatomisi)

        EN İYİ UYARLAMA SENARYO

        Cord Jefferson (American Fiction)

        EN İYİ ULUSLARARASI FİLM

        The Zone of Interest (İlgi Alanı)

        EN İYİ ANİMASYON

        The Boy and The Heron -Çocuk ve Balıkçıl (Hayao Miyazaki)

        EN İYİ GÖRÜNTÜ YÖNETİMİ

        REKLAM

        Oppenheimer

        EN İYİ MÜZİK

        Oppenheimer

        EN İYİ ORİJİNAL ŞARKI

        Barbie (What Was I Made For?)

        EN İYİ SAÇ VE MAKYAJ TASARIMI

        Poor Things (Zavallılar)

        EN İYİ YAPIM TASARIMI

        Poor Things (Zavallılar)

        EN İYİ KOSTÜM TASARIMI

        Poor Things (Zavallılar)

        EN İYİ GÖRSEL EFEKT

        Godzilla Minus One

        EN İYİ KURGU

        Oppenheimer

        EN İYİ SES

        The Zone of Interest (İlgi Alanı)

        EN İYİ BELGESEL

        20 Days in Mariupol

        EN İYİ KISA KONULU BELGESEL

        The Last Repair Shop

        EN İYİ KISA FİLM

        The Wonderful Story of Henry Sugar

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ