Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hayat Boumedienne'nin pasaport kontrolünden geçişi sırasında çekilen görüntüler, Hayat Boumedienne'nin pasaport kontrolü sırasındaki görüntüleri.

        Fransa'daki saldırgan Amedy Coulibaly'nin sevgilisi Hayat Boumedienne'nin Türkiye'de pasaport kontrolü sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda çekilmiş görüntülerine Habertürk ulaştı.

        İşte Hayat Boumedienne'in Cezayir kimliği ile Sabiha Gökçen'de pasaport kontrolü sırasında çekilmiş görüntüleri...

        FRANSA’daki Montrouge Bölgesi’nde perşembe günü bir kadın polisi öldüren ardından da cuma günü Yahudilere ait bir süpermarketi basan Amady Coulibaly’nin (32) ölü ele geçirilmesinden sonra Fransız polisinin peşine düştüğü Coulibaly’nin imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddienne’in (26) izini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbarat buldu. Türk istihbaratının tespitine göre Boumeddienne 2 Ocak’ta PC538 sefer sayılı Madrid-İstanbul uçağı ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldi. Beraberinde ise Mehdi Sabry Belhoucıne (23) adlı Fransız vatandaşı vardı.

        KADIKÖY’DE KONAKLADILAR

        Yabancı savaşçıların Suriye ve Irak’a geçişlerinin önlenmesi için havaalanlarıve gümrük kapılarında kurulan Risk Analiz Merkezi görevlileri, Boumeddienne ve Belhoucıne’in hareketlerinden şüphelendi. MİT tarafından takibe alınan ikili Kadıköy’de bir otelde konakladı ve 3 Ocak’ta otelden ayrıldı. Haklarında Fransa istihbaratı tarafından paylaşılan herhangi bir bilgi bulunmayan ikili İstanbul’da turist gibi dolaştı, 3’üncü bir kişi ile herhangi bir temasları olmadı. Bunun üzerine MİT şüphe duyduğu ikilinin takibini bıraktı. Şüpheliler 9 Ocak tarihli Madrid’e dönüş biletlerini kullanmadı.

        POLİS MEDYADAN ÖĞRENDİ

        Fransa’daki terör saldırılarının ardından medyadaki haberlerden hareketle Emniyet Genel Müdürlüğü inceleme başlattı. MİT, Boumeddienne ve Belhoucıne ile ilgili takibin detaylarını Fransız istihbaratına aktardı. Telefonu takibe alınan Hayat’ın 4 Ocak’ta Şanlıurfa’ya geçtiği belirlendi.

        BABASI POLİSE GİTTİ: BU BENİM KIZIM

        İngiliz Daily Mail gazetesi, Fransa'da arananlar listesinde olan Hayat Boumeddiene'in babasının, kızınınfotoğrafını televizyonda görünce polise giderek bilgi verdiğini yazdı. Haberi tam sayfa "Bu Benim Kızım" manşetiyle veren Daily Mail, 26 yaşındaki zanlıyla ilgili topladığı bilgileri verdi. Gazete, Fransa'nın en çok aranan kadınının babasının, polisçe sorgulanıp ardından serbest bırakıldığını yazdı.

        İngiliz gazetesi, dağıtım şoförlüğü yapan Mohamed Boumeddiene'in kızının adının terör olaylarına karışmasından şoke olduğunu ve yıkıldığını yazdı. Mohammed Boumeddiene'nin komşuları, babanın kendisini evine kapattığına, telefonunu kapattığını söylediler. Gazete, polise kızının yaptığı planlardan haberi olmadığını söyleyen babanın, uzun yıllardır birbirlerinden ayrı olmalarına rağmen geçen yıl Umre'den dönerken kızını havaalanında karşıladığını söylediğini yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ