Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Avustralya'nın en yaşlı adamı olarak bilinen Alfred Date, huzurevindeki günlerini yaralı penguenlere kazak örerek geçiriyor

        Avustralya'da bir huzurevinde kalan 109 yaşındaki Alfred Date'in örgü örmeye olan ilgisi, dünyanın konuştuğu bir çalışmanın temeli oldu.

        Alfred'in bu yeteneğini bilen hemşirele yaşlı adamdan yaralı penguenler için yardım istedi ve Alfred 80 yıllık becerisini yeniden konuşturmaya başladı.

        Projenin fikir sahibi Victoria's Philip Island Penguenleri Koruma Vakfı, 2013 yılında başlattığı kampanyayla penguenleri korumak için kazak bağışı toplamaya başladı. Vakıf tüm dünyadan gelen kazak bağışlarını kabul ediyor ve amaçlarını petrol sızıntısından etkilenen penguenleri korumak olarak ifade ediyor.

        Petrol sızıntısı, penguenlerin tüylerinin birbirine yapışmasına neden oluyor. Bu nedenle penguenler hem üşüyerek hasta oluyor hem de tüylerinin ağırlığı sebebiyle avlanamıyorlar.

        Avustralya ve Yeni Zelanda'ya özgü olan bu minik penguenlerin nesli de tehlike altında... Phillip adasında sadece 32 bin adet minik penguen kaldığı biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ