Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gelen 3 İngiliz kızın polis takibinde olduğu ortaya çıktı

        HT GAZETE

        İngiltere’yi alarma geçiren 3 genç kızın akibeti belirsizliğini koruyor.

        Önceki akşam İstanbul’a geldiği tespit edilen Kadiza Sultana (16), Shamima Begum (15) ve 15 yaşındaki kimliği saklı arkadaşlarının IŞİD’e katılmak için Suriye’ye geçmeye çalışacağı ileri sürülüyor.

        İngiliz basını konuyu manşetlere taşırken İngiltere Başbakanı David Cameron 3 genç kız için “derin endişe duyduğunu” söyledi. Cameron, “İslami aşırıcıların terörüyle savaşı sadece polis ve sınır kontrolleriyle sağlayamayız. Bütün okulların, üniversitelerin, liselerin, cemaatlerin bu savaşta rol oynayabileceğini bilmesi gerekiyor. Hepimiz bu ölüm tarikatının zihinleri zehirlemesini engelleyebiliriz” dedi.

        Guardian’ın haberine göre kaçak kızların yaşıdığı Doğu Londra’daki caminin imamı Salman Farsi, cuma akşamı cemaate, “Kızların bulunması için her türlü yardımı yapmaları” çağrısında bulundu. Farsi, kaçak kızlardan birinin kız kardeşinin kendisine gelerek gözyaşlarıyla yardım istediğini anlattığını aktardı ve “Herkes kızlar hakkında ne biliyorsa bunları paylaşmalıdır” dedi. Farsi, Guardian’a “Kızları kimlerin nasıl yönlenlerdiği konusunda fikri olmadığını” söyledi.

        AYNI OKULDA BIR KAÇAK DAHA

        Aranan 3 genç kızın okuduğu Bethnal Green Academy’de daha önce bir genç kızın daha evinden kaçarak IŞİD saflarına katıldığı ortaya çıktı. The Times’ın haberine göre, okulun öğrencisi 15 yaşındaki bir genç kız 2 ay önce ailesine haber vermeden Suriye’ye gitti. Bunun üzerine Londra Polisi, okulda okuyan ve radikal eğiliminden şüphelendiği genç kızları takibe aldı. Terörle mücadele polislerinin bu dönemde ifadesini aldığı kızlar arasında Kadiza Sultana ve Shamima Begum de vardı. İki genç kız polis tarafından bir süre takip de edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ