Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Muhammed el Raşid, sınırı geçirdiği 45 kişinin daha IŞiD’e katılmasını sağlamış

        Neşet DİŞKAYA / HT GAZETE

        Geçen ay, üç İngiliz genç kızı Suriye’ye götüren ve yakalanınca Kanada istihbaratı adına çalıştığını söyleyen Muhammed el Raşid’in sınırı geçirdiği 45 kişinin daha IŞiD’e katılmasını sağladığı ortaya çıktı.

        Şanlıurfa’da tutuklu bulunan Suriyeli doktor El Raşid’in bilgisayar ve cep telefonunda yapılan incelemeler sonucunda “IŞiD’e yolladığı” 45 kişi arasında Avrupa, Afrika ve Asya’daki ülkelerin yurttaşlarının bulunduğu ortaya çıktı. Şanlıurfa Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, El Raşid’in kentte irtibat kurduğu herkesi tespit edip özellikle IŞiD’in para trafiği konusunda önemli bilgiler elde etti.

        Muhammed El Raşid’in gözaltına alındıktan sonra polis ekiplerine Kanada istihbaratının kurtarmaya geleceğini söylediği, istihbarat elemanı olduğu için serbest bırakılacağını düşündüğü belirtildi.

        400 ÇOCUK ASKER

        Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise son üç ayda Suriye’de 400 çocuğun IŞiD tarafından silah altına alındığını açıkladı. Rapora göre 18 yaşın altındaki onlarca çocuğa okulda, cami yakınlarında ve IŞiD’in yerel halkı “vahşi yöntemlerle cezalandırdığı” kamuya açık alanlarda askeri eğitim veriliyor.

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dikkatlerin IŞiD’e yönelmesi nedeniyle Suriye halkının kendisini dünya tarafından terk edilmiş hissettiğini, 12 milyon insana yardım ulaşmasının önünde ülkedeki şiddetin ve rejimin bürokrasisinin engel oluşturduğunu açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ