Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Romanya'nın eski maliye bakanı sanat koleksiyonuyla ilgili sorgulandı

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Geçtiğimiz yılda üst düzey bir yolsuzluk soruşturması başlatan Rumen savcılar eski maliye bakanını, aralarında Pablo Picasso'dan da 3 eser bulunan 100 tabloyla ilgili sorguya çekti.

        Eski Maliye Bakanı Darius Valcov cuma günü sorgulandı. Tablolar değerlendirme için sanat uzmanlarına gönderildi. Perşembe gününden beri ev hapsinde olan Valcov yorum yapmaktan kaçındı.

        Tabloların orijinal olduğunun ortaya çıkması halinde, Valcov'un duruşması bitip mahkeme kararları açıklanana kadar sergilenmeleri söz konusu.

        Tabloların arasında Rumen ressamlar Corneliu Baba ve Nicolae Grigorescu'nun eserlerinin yanı sıra Picasso'nun eskizleri ve Renoir ile Andy Warhol'un eserleri bulunuyor. Savcılar, sanat eserlerinin bazılarının Valcov için bir sanat simsarı tarafından Bükreş'teki iki müzayede evinden satın alındığını açıkladı.

        Savcılar Valcov'un, sahtekâr yollardan kazanılmış parasının kaynağını saklamak isteyen bir sanat koleksiyoncusu olduğunu söyledi.

        Valcov, savcılar tarafından, küçük bir kentin belediye başkanıyken yerel bir iş adamına verdiği ihaleler karşılığında 2 milyon Euro rüşvet almakla suçlanması üzerine 15 Mart'ta istifa etmişti.

        Eski bakanın bir Renoir tablosu, 3 kilo altın ve 410.000 dolar değerinde nakit parayı 2011'de bir arkadaşının kasasına sakladığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ