Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Aden'de kaos

        HT GAZETE

        Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de Husilere karşı düzenlediği "Kararlılık Fırtınası" operasyonu 6. gününe girerken, ülkenin ikinci büyük kenti Aden'de de çatışmalar yoğunlaştı.

        Yemen'in eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı Halk Komitesi birliklerinin Aden'e 30 km mesafedeki Zincibar'a konuşlandıkları ve ağır silahlarla ateş açtıkları belirtildi. Saldırılarda en az 10 rejim askerinin hayatını kaybettiği açıklandı.

        Gün içinde koalisyon güçlerinin etkili 2 hava saldırısı sonucunda Husilerin ilerlemesinin durdurulduğu ileri sürüldü. Halk komitelerinin hâlâ şehirde hakimiyeti koruduğu belirtiliyor. Koalisyonun hava saldırılarının başlamasından bu yana ölü sayısı 86'ya yükseldi.

        Ülkenin kuzeyinde bulunan Harad kentindeki Marzuk Mülteci Kampı bölgesinin dün erken saatlerde bombalandığı, saldırıda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin de yaralandığı açıklandı. Dışişleri Bakanı Riyad Yasin bombalamadan Husileri sorumlu tuttu. Husiler ise saldırıyı koalisyonun gerçekleştirdiğini iddia etti.

        KAÇAN KAÇANA

        Yemen'de vatandaşı bulunan ülkelerin tahliye çalışmaları sürüyor. Pakistan, Yemen'e gönderdiği bir uçakla 500 vatandaşını ülkeden çıkardı. Çin de yaklaşık 2 bin vatandaşını tahliye etmek için Yemen'e iki savaş gemisi gönderdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ