Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'te

        Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve öteki ilgililer uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Bosna Hersek'e gitti.

        Erdoğan ile beraberindeki heyet, Uluslararası Saraybosna Havaalanında Bosna Hersek Sivil İşler Bakanı Adil Osmanoviç, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Konsey Başkanı Mladen İvaniç, konseyin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ve Hırvat üyesi Dragan Çoviç'in katıldığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İvaniç ortak basın toplantısı düzenledi.

        İvaniç, burada yaptığı açıklamada, "Bosna Hersek'i iyi tanıyan ve Bosna Hersek'e önemli yardımları bulunan" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Saraybosna'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türk kurumlarının ile Bosna Hersek'te önemli projeler gerçekleştirdiğini ifade etti. Erdoğan ile görüşmesinde özellikle iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri ve yatırım imkanlarını ele aldıklarını aktaran İvaniç, ilişkilerin "son derece iyi ve dostane" olduğunu belirtti. İvaniç, iki ülke arasında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını, Türkiye ve Bosna Hersek'in özellikle terörle ortak mücadele konusunda mutabık olduğunu kaydetti.

        YABANCI SAVAŞÇILAR

        İvaniç, başta Bosna Hersek olmak üzere Balkan ülkelerinden Irak ve Suriye gibi çatışma bölgelerine giden "yabancı savaşçılar" konusunda yöneltilen soruyu da cevaplarken görüşmeler kapsamında bu konunun da ele alındığını bildirdi. İvaniç, "Türkiye bu konudaki önemli bir ortağımız. İki ülkenin güvenlik kurumları arasında iyi bir işbirliği mevcut. Bundan memnunuz" ifadesini kullandı. Ortak basın toplantısı öncesinde Türkiye ile Bosna Hersek dışişleri bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında bilişim teknolojileri alanında mutabakat zaptı, veterinerlik alanında işbirliği anlaşması, iki ülke hükümetleri arasında yolcu ve eşyaların karayoluyla uluslararası taşınmasına ilişkin anlaşma ve bilim ve teknoloji alanında işbirliği anlaşması imzalandı.

        MURSİ'YE İDAM KARARI

        Basın toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Erdoğan, Mısır eski Devlet Başkanı Mursi'ye verilen idam kararına değinerek, "Sisi'yi Cumhurbaşkanını kabul etmediğimi söyledim. Şuanda yine söylüyorum. Benim için Mısır'ın Cumhurbaşkanı benim için Mursi'dir. BM'de aynı masaya onunla oturmadım. Oturursam, kendimi inkar ederim. Oturursam demokrat olmam" açıklamasında bulundu.

        AA- HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ