Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin: NATO, Rusya'nın topraklarını tehdit ederse karşılık verilir

        Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşanPutin, "Eğer birileri bizim topraklarımızı tehdit altında tutuyorsa, biz de bu tehdide karşı koymak için silahlı güçlerimizi modern silahlarla donatır ve eğitiriz" dedi.NATO'nun Rusya'nın sınırlarına doğru yaklaştığını, Rusya'nın da bir yere gitmeyeceğini ifade edenPutin, "Benim bu konuda herhangi bir ihtirasım yok. Elbette, biz her şeyi analiz ediyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu aşamada bizi fazlası ile endişelendiren bir şey söyleyemem. Büyük bir ihtimalle bunlar Rusya'ya yönelik siyasi işaretler" diye konuştu.

        Rusya'nın daha fazla endişe duymasına neden olan konunun farklı olduğuna değinenPutin, "Avrupa füze savunma sisteminin uygulanması bizi daha fazla endişelendiriyor. Bu ciddi stratejik bir adım" şeklinde konuştu.

        "ORDUYA 40 KITALARARASI FÜZE TESLİM EDİLECEK"

        Moskova bölgesinde düzenlenen savunma fuarında konuşanPutin, Rusya ordusuna nükleer başlık taşıyan kıtalararası 40 yeni füze teslim edeceklerini söyledi.

        Ukrayna krizi ile ilgili de değerlendirmede bulunanPutin, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerini, Kiev'e baskı konusunda yeterli çaba göstermedikleri gerekçesi ile eleştirdi. Minsk Anlaşması'nı 'adil ve dengeli' bir çözüm paketi olarak tanımlayanPutin, anlaşmada sadece Donbas'ın değil, Kiev'in de sorumlulukları olduğunu hatırlattı. Tarafların doğrudan diyalog kurulması çerçevesinde masaya oturmalarından başka çareleri olmadığına değinenPutin, "Ne kadar zor olursa olsun, bu yolu takip etmemiz gerekiyor" dedi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ