Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail 4'ü gazeteci 9 Türk'ü gözaltına aldı

        Alınan bilgiye göre, Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüsayin Günay ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, aktivistler Kemal Özdal, Durdane Özdal, Fatih Bolcan ile Sümeyra Bolcan 6 saat boyunca Ben Gurion Havalimanı'nda bekletiyor.

        Star Gazetesi yazarlarından Halime Kökçe, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "6 saattir bir grup gazeteci ve aktivistle Ben Gurion Havalimanı'nda tutuluyoruz. Tek tek sorguladılar. Hala salıvermiyorlar" ifadesine yer verdi.

        Kökçe, telefonlarını şifreleriyle aldıklarını ve WhatsApp yazışmaları ile rehber bilgilerini sorduklarını aktarırken, "An itibariyle deport edildiğimiz haber verildi. 10 yıl süreyle ülkeye giriş yasağımız varmış" açıklamasını yaptı.

        SINIR DIŞI EDİLDİLER

        Edinilen bilgiye göre, başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gözaltına alınan Türk vatandaşlarının sınır dışı edilmesi kararı alındı.İsrailmakamlarının, sorguya alınan 4'ü gazeteci 9 Türk hakkında ayrıca 10 yıl boyunca ülkeye girişlerine yasaklama getirdiği belirtildi.

        AA'nın ulaştığıİsrailDışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınarak, "konuyu inceleyeceklerini" ifade etti.

        Bu arada Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği yetkililerinin de havalimanına ulaştığı kaydedildi.

        YURDA DÖNDÜLER

        Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden ve havaalanında gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilen 2'si gazeteci 7 kişi yurda döndü.

        Gazeteci Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, dernek yetkilileri Dürdane Özdal, Fatih Bolcan ve Sümeyra Bolcan THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a geldi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ