Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kobani'de çatışmalar devam ediyor

        Dün IŞİD ve Kürt gruplar arasında meydana gelen çatışmaların ardından ölü sayısı 146'ya yükseldi. Bölgede birkaç farklı noktada peş peşe patlamalar meydana geldi

        Halep'e bağlı Kobani kentinde (Ayn el Arap), IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında yaşanan çatışmaların ardından kentten silah sesleri gelmeye devam ediyor.

        Kobani'de öğleden sonra birkaç farklı noktada peş peşe patlamalar meydana geldi. Türkiye tarafından da duyulan patlama sesinin ardından yükselen dumanlar Suruç'tan da görüldü.

        Patlamaların YPG mensuplarının IŞİD militanlarını hedef aldığı noktalara yapılan havanlı saldırıdan kaynaklandığı öne sürülürken, bu gelişmeler sınır hattındaki vatandaşlar tarafından da meraklı gözlerle izlendi.

        IŞİD ile Kürt gruplar arasında dün Kobani kent merkezinde başlayan çatışmalar ve gerçekleşen 2 patlama nedeniyle Türkiye sınırına gelen grubun bekleyişi sürüyor.

        Reuters haber ajansının verdiği bilgiye göre bölgede dünden beri gerçekleşen patlama ve çatışmalarda ölü sayısı 146'ya yükseldi.

        Bekleyenlerin sıcak nedeniyle güneşten korunmak için brandalarla gölge oluşturmaya çalıştıkları görüldü. Kobani'den aralıklarla silah sesleri duyulurken, Türkiye tarafında toplanan vatandaşlar da sınıra yakın yerlerde gelişmeleri takip ediyor.

        Düne nazaran sessizliğin hakim olduğu bölgede zaman zaman silah sesleri duyuluyor, dumanlar yükseliyor.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ