Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yunaistan'da 3 ayrı yerde orman yangını başladı.

        Mora'nın Lakonia'da bölgesinde bulunan Neapoli kasabası yakınlarında sabah saatlerinde yüksek gerilim hatlarının kopması sonucu çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Çıkan orman yangınında bir köy alevlere teslim olurken, yangının çok sayıda yerleşim birimini de tehdit ettiği bildirildi.

        Ulusal yayın yapan televizyonlara telefonla bağlanan Monemvasia Belediye Başkanı Yannis Surlas, bölgede bazı köylerin alevler içinde kaldığını, yangının tehlikeli bir şekilde hızla ilerlediğini söyledi. Agios Nikolaos köyü muhtarı Yorgos Livanos ise köylerinin tamamen yandığını ve her yerden patlama sesleri geldiğini, yangın nedeniyle Faraklo, Lahi, Agios Nikolaos ve Mesohori köylerinde yaşayanların ise tahliye edildiklerini açıklandı.

        Yunan televizyonlarının bölgeden yaptıkları canlı yayınlarda, bölgedeki yangını söndürme çalışmalarında 30 itfaiye aracı, 4 uçak ve bir helikopterin görev aldığı belirtilirken, Profiti İlia bölgesinde mahsur kalan 300 kişinin deniz yoluyla kurtarılmaya çalışıldıkları ifade edildi.

        Haberlerinde ayrıca, bölgede yangın söndürme çalışmalarına katılan Canadair tipi bir yangın söndürme uçağının arıza nedeniyle Falakro dağına zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığı, uçağın iki pilotundan birinin ise yaralandığı belirtildi.

        Mora Yarımadası'nda 2008 yılında Zaharo ve İlias bölgelerinde çıkan orman yangınlarında 67 kişi hayatını kaybetmişti.

        Öte yandan, başkent Atina'nın doğusunda yer alan Ymittos bölgesinde çıkan bir başka yangında ise bir ev ile bir lokantanın yanarak kül olduğu bildirildi.

        Öğle saatlerinde çıkan ve süratle geniş bir alana yayılan yangın nedeniyle bölgedeki çok sayıdaki yerleşim birimi boşaltıldı. Bir manastırda mahsur kalan çok sayıdaki rahibeyi kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

        Bölgeden televizyonların canlı yayınlarına telefonla bağlanan Yunanlı köylüler her yerin duman altında kaldığını ve nefes almakta zorlandıklarını söyledi.

        Bölgede esen şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangını kontrol altına alma çalışmaları halen zorlukla sürdürülüyor. Yangın söndürme çalışmalarına 18 itfaiye aracı ve iki helikopterin yanı sıra bölgede yaşayanlar katılıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ