Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak meclisi yolsuzlukla mücadele paketini onayladı

        Irak Temsilciler Meclisi, Başbakan Haydar el-İbadi'nin "Yolsuzlukla mücadele"yi içeren "reform kararlarını" oy birliğiyle kabul etti. Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, İbadi başkanlığındaki Bakanlar Kurulu tarafından alınan reform kararlarını okuyarak oylamaya sundu. 295 milletvekilinin bulunduğu oturumda kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

        Cuburi, yaptığı konuşmada milletvekillerine seslenerek, "Halk, reformların gerçekleşmesi için yanında durmanızı istiyor. Bugün reformların gerçekleşmesi için gerçek bir sınavla karşı karşıya bulunuyoruz" dedi. Cuburi, reform süreciyle hükümet ve meclisin modern devlet anlayışında iyileşme kaydedildiğini ifade ederek, "Meclis, bu konularda büyük çaba harcadı, bu vesileyle de hükümet reformları gerçekleştirdi" diye konuştu.

        Cuburi, hizmet alanlarındaki aksaklıklar ve yolsuzlukların giderilmesi için sokağa çıkan göstericiler ve "sınırsız desteği" için Şii mercii Ayetullah Ali es-Sistani'ye teşekkür etti. Irak Başbakanı İbadi, ülkedeki reformlar çerçevesinde cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığı makamlarının kaldırılması kararını almıştı.

        İbadi, ayrıca, ülkede geçmiş ve halihazırdaki yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatını vererek, bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulmasını istemişti. İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ